I ”Dansbandskampens” jury sitter tre personer. Den ene är före detta Barbados-stjärnan Magnus Carlsson. Den andre är dansbands-nörden Thomas Deutgen och den tredje är Anna Mourou. Hon kan inte mycket om genren som hon ska bedöma. Hon är rättfram och bestämd. Och kanske är det därför många tittare reagerat negativt. Hot och hat är vardagsmat för Anna sedan programmet startade.

Varför har du blivit så illa omtyckt?

– Jag tror att folk stör sig på att jag tar plats och för att jag säger vad jag tycker. Jag är inte så lagom. Att vara kvinna och ta plats är ingen bra kombination.

Hur hanterar du kritiken?

– I början var jag inte beredd på offentligheten. Jag kunde inte tro att människor jag inte känner skulle höra av sig och säga taskiga saker. Först var det väldigt jobbigt men sedan slutade jag läsa allt dåligt som skrevs om mig. Eftersom jag var mobbad i skolan så har jag lärt mig att stänga av och inte lyssna då jag får kritik vilket kanske inte alltid är så bra.
Jag har hört att du och dina kolleger i juryn inte alltid håller sams …
– I början var det en del bråk, speciellt då vi skulle välja ut dansbanden. Vi är så olika. Thomas är väldigt old school, så det var mest vi två som krockade. Men vi lärde känna varandra bra före tv-sändningen och därför vågar vi vara frispråkiga och vi vet vad vi tycker om varandra.

Vad tycker du då?

– Magnus har jag alltid gillat. Han kan vara riktigt bitsk och säga saker som till och med jag blir generad av. Men utåt sett är han väldigt korrekt. Thomas är en sådan fantastiskt udda personlighet. Han älskar allt som är svenskt och lagom. Jag känner ingen annan som är så.

Kan du förklara det där du sa i maj om att polisens hårda tag mot världsartister skrämmer bort dem.
– Det polisen gör, då de slår till mot artister innan de knappt har hunnit landa i Sverige, är att de särbehandlar kändisarna. De skulle inte göra en razzia på det sättet mot en okänd Sara Persson i Bromma. Jag föreslår i stället att det ska finnas ett närmare samarbete med polisen, någon som ständigt är med teamet, som då kanske avskräcker stjärnorna från att ta droger.

Så det handlar inte om att du är drogliberal?

– Tvärtom. Jag har jobbat på Maria ungdom och som övervakare. Jag hatar att artister använder droger. Med offentlighet finns ett ansvar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset