Radioprofilen åtalas för våldtäkt mot barn. Riskerar minst två års fängelse. Nekar till brott.

Den riksbekante radioprofilen ska ha förgripit sig sexuellt på en minderårig. Eftersom offret är under 15 år rubriceras brottet som våldtäkt mot barn.

Den folkkäre radioprofilen åtalas nu i Stockholms tingsrätt för sexövergreppet i mars i år. Han riskerar nu minst två års fängelse vid fällande dom.
– Förundersökningen är sekretessbelagd, meddelar kammaråklagare Alexandra Bopp, som i sin stämningsansökan i går varit väldigt fåordig i sin gärningsbeskrivning.

Sedan ärendet kom in till Stockholms tingsrätt via en begäran om offentlig försvarare i början av april har utredningen omfattats av sträng sekretess.

I stämningsansökan anklagas den regelbundet aktuelle SR-profilen för att ha ”genomfört en sexuell handling som med hänsyn till kränkningens art och omständigheterna i övrigt är jämförbar med samlag.”
– Han nekar till brott. Mer kan jag inte säga på grund av de inblandade och brottsrubricering, fortsätter Alexandra Bopp.

Åklagaren bygger åtalet bland annat på detaljerade målsägarförhör samt uppgifter från en barnläkare vid Astrid Lindgrens barn-sjukhus. Den åtalade är framför allt känd från Sveriges Radio men har även en karriär med flera tv-framträdanden bakom sig.
– Vid sådana här allvarliga brottsmisstankar borde även jag ha känt till polisutredningen. Helt ny information för mig, kommenterar SR-chefen Mats Svegfors, just nu på resande fot i Finland.

Metro sökte i går kväll den åtalades juridiska ombud utan framgång.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset