"Hon är helt blind för sitt maktmissbruk."
"Hon är helt blind för sitt maktmissbruk."

En känd kvinnlig programledare på Sveriges radio internutreds. Detta efter anklagelser om sexuella trakasserier, rapporterar Expressen. Programledaren är för närvarande sjukskriven.

Enligt uppgifter till Expressen ska en populär programledare på Sveriges radio ha sjukskrivit sig, som en följd av en internutredning som initierats av företaget.

LÄS MER: Alexander Bard till hårt angrepp mot #metoo – TV4 tar avstånd

Utredningen ska vara en följd av flera anklagelser om sexuella trakasserier som lyfts av personer som arbetat med programledaren innan och i samband med #metoo-kampanjen. Programledaren ska ha vidrört kollegor på ett olämpligt sätt, och utsatt personer för oönskad uppvaktning under och efter arbetstid.

– Hon är helt blind för sitt maktmissbruk. Hon är en bra programledare och ibland jättetrevlig, men hon är helt gränslös mot sina medarbetare. Ingen vet när nästa utbrott ska komma, när man är älskad eller hatad, eller när nästa hand ska smygas runt midjan, säger en SR-medarbetare, till Expressen.

Programledarens beteende ska ha fortsatt trots tillsägelser och anklagelserna ska ha tagits på allvar av ledning först i samband med #metoo-kampanjen. Varken Björn Löfdahl, programdirektör på Sveriges Radio, eller Cilla Benkö, företags vd, vill kommentera uppgifterna.

LÄS MER: Efter #metoo-kampanjen – fler samtal till Kvinnofridslinjen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om metoo