Jorien "Sheever" van der Heijden i Dream League-studion.
Jorien "Sheever" van der Heijden i Dream League-studion.

Jorien "Sheever" van der Heijden ska genomgå cellgiftsbehandling efter att ha drabbats av cancer. "Jag har en tuff tid framför mig, men jag känner ett stort stöd", skriver profilen i ett brev till sina tittare.

Nederländska Jorien ”Sheever” van der Heijden är en av Dota 2:s mest profilerade kommentatorer. Under hennes stream i söndags berättade hon något som lämnade hennes tittare i chock.

– Jag har bröstcancer. Den har inte spridit sig. Det kommer ta ett tag att återhämta mig från det och jag startar min cellgiftsbehandling på torsdag. Det kommer att ta ett tag, berättade hon.

Kommentatorn som bland annat är ett känt ansikte från Dream League-studion sa också att hon kommer att genomgå en så kallad ice cap-behandling för att förhoppningsvis få behålla en del av sitt hår.

LÄS MER: Ludwig ”zai” Wåhlberg: Självklart drömmer alla om att bli superstjärnan

– Det är 33 procents chans att jag får behålla delar av mitt hår, men det är ingen garanti, sade hon.

Tidigare under dagen hade hon publicerat ett brev där hon förtydligade vad som hade hänt och tackade för alla stöttande tillrop.

”Hej, Först och främst vill jag bara tacka för ert stöd. Jag har tråkiga nyheter som jag vill dela med mig av till er. För två och en halv vecka sedan diagnosticerades jag med bröstcancer. På torsdag startar cellgiftsbehandlingen som kommer att pågå i ett halvår följt av operation och strålbehandling”, skriver hon i brevet.

LÄS MER: Alliance flaggar för förändringar i Dota 2-laget

Hon skriver vidare att det är omöjligt att förutspå hur hon kommer att reagera på cellgiftsbehandlingen, men hoppas att hon ska kunna fortsätta streama vissa dagar.

”På den ‘ljusa’ sidan kanske jag till och med kan streama mer nu när jag inte kommer åka till (lika många) evenemang”, skriver hon.

Dota 2-communityn svarade med uppmaningar till Sheever att fortsätta vara stark och erbjudanden om hjälp och stöd genom processen.

LÄS MER: Team Secret bryter med svenska Dota 2-stjärnan

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Dota 2