Oscar Ernestad, 20, Felix Sandman, 18, och Omar Rudberg, 18.
Oscar Ernestad, 20, Felix Sandman, 18, och Omar Rudberg, 18.

Metro har pratat med pojkbandet som slog igenom tack vare en video på Youtube, som bytt namn tre gånger och spelade sin första konsert som förband åt Justin Bieber i Globen.

– ”So So Good” är min favorit av våra låtar, säger Oscar Enstad om FO&O:s nya singel som släpptes i början av månaden.

Hypen var stor inför bandets debut i Melodifestivalen i år. Trots det gick de inte direkt till final.

– I slutändan tycker jag det var bra att vi inte gick till direktfinal. Då fick vi vara med en gång till, och folk kunde ta in låten. Vi är supernöjda med resultatet, säger bandmedlemmen Oscar Enestad.

Förra veckan släpptes den nya plattan, med samma titel som bandet. Nu väntar en turné med start den tredje juni, där publiken kan förvänta sig mer närvaro och mindre adrenalin än tidigare.

– Vi har hittat ett annat sätt att göra det vi gjort tidigare, vi har mognat lite, säger Oscar Enestad.

LÄS MER: Se FO&O:s nya musikvideo

Bandet slog igenom under namnet The Fooo 2013, och bestod tidigare av fyra medlemmar. Nu har bandmedlemmen Oscar Molander lämnat gruppen för att få mer tid till att helhjärtat skapa musik i studion. Avhoppat är inget som har påverkat bandet negativt.

– Vi har hittat varandra på ett annat sätt. Det är en ny kemi, säger Oscar Enestad.

Pojkbandet slog igen över en natt när de, tack vare en video på Youtube där de dansar på Stockholms gator, var förband åt Justin Bieber i Globen tre kvällar i rad. 2014 vann de en Grammis i kategorin “Innovator of the year”. Men killarna är inte nöjda.

– Vi har jättestora drömmar som vi inte har nått ännu. Drömmen är att slå internationellt, och det jobbar vi mot, säger Oscar Enestad.

På frågan om de skulle kunna tänka sig att dejta ett fan ställer de sig positiva.

– Ett fan är bara en människa som uppskattar ens musik. Det tycker inte vi är negativt, säger Oscar Enestad.

LÄS MER: FO&O på sommarturné

Två av gruppens bandmedlemmar är i ett förhållande just nu. Men när vi frågar Oscar själv hur det går med relationen till den 29 år äldre Cecilia vill han inte berätta mer än att det är bra.
– Jag har levt i offentlighetens sida sen jag var 14 år. Det blir så viktigt att behålla ens privatliv och inte dela med sig av det för alla.

Bandets egna favoriter från nya skivan

Oscar Enestad: ”So So Good”

Felix Sandman: ”Good Life”

Omar Rudberg: ”Hurt Like We Did”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset