Emil Forsbergs mål räckte inte till någon poäng.
Emil Forsbergs mål räckte inte till någon poäng.

Emil Forsbergs tredje landslagsmål var en läckerbit.Men i slutändan var det ändå ingenting värt.Frankrike vände och vann VM-kvalmötet med 2–1.– Det känns som att vi hade kunnat få något mer från den här matchen, säger han.

Tio minuter in i andra halvlek slog Emil Forsberg till på Stade de France i Paris. Och som han gjorde det. Mittfältaren lade upp bollen, drygt 20 meter från franska målet, backade ett par steg och kort, kort efter att han drog till blev det alldeles tyst på arenan i utkanten av den franska huvudstaden.

Målvakten Hugo Lloris, spelarna i muren och alla fans runt om på läktaren var alla lika överraskade över bollbanan som svensken fick till.

Med känslig högerfot fick Forsberg bollen över muren och in i Lloris vänstra hörn.

– Ja, det var en helt okej frispark. Han gick lite tidigt åt ena hållet och jag kunde skjuta in den i andra. Det var en sköns känsla, säger han.

– Först trodde jag att vi skulle lyfte in bollen men då skrek "Granen" (Andreas Granqvist) att jag skulle skjuta. Jag gjorde det, och den gick ju in.

Kopia av Ronaldo

"Ronaldovibbar"?

– Ja, det var ju det. Han har ju skjutit så tidigare och där är därifrån som jag har tagit det, säger han.

– Det gäller att hitta träffen, hittar man den blir det en konstig bollbana. Och det är klart att jag ville ha den i målvaktens hörn. Hittar men banan är det tillräckligt svårt för målvakten att spekulera i var bollen kommer någonstans.

Hur länge har du jobbat på det tillslaget?

– Jag började i Sundsvall och sedan har jag försökt att jobba med det sedan dess, säger han.

Frankrike vände

Målet gav Sverige, som under hela första halvleken spelade försiktigt men långt ifrån fegt, 1–0.

Tyvärr var det tydligen allt som behövdes för att få igång hemmalaget.

Bara tre minuter senare kvitterade Paul Pogba när han nickade in Dimitri Payets frispark, via ribban, bakom svenske målvakten Robin Olsen.

I 65:e minuten small det igen. Offsidestående Antoine Griezmann störde Olsen och till slut slog Payet in Olsens tappade boll till 2–1.

– Det känns surt, så klart. Det är klart att vi inte äger all boll men vi skapade chanser och vi höll dem där vi ville. De kom inte till så många farliga chanser, säger Forsberg.

– Vi gjorde en fantastisk match och en bra laginsats. Det ska vi verkligen ta med oss.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset