Är ditt barn bra på att fuska i spel och sedan ljuga om det? Då kan du i alla fall vara glad över att hen förmodligen har ett bra minne.

Det är forskare inom barnpsykologi vid universitetet i norra Florida, USA, och de brittiska universiteten Sheffield och Stirling som skriver om den nya forskningen i Journal of experimental child psychology.

Forskarna har utfört studien på barn i åldrarna sex och sju. Med hjälp av dolda kameror filmades barnen när de fick svara på frågor i spelet. De blev tillsagda att inte tjuvkika på svaret – men fick möjlighet att fuska och sedan ljuga om att de fuskat.

Barnen fick också testa minnet genom att försöka komma ihåg ett antal ord. Resultaten visade att en fjärdedel av samtliga barn fuskade i spelet och de barn som var duktiga på att ljuga om det hade bäst resultat i minnestestet.

– Trots att föräldrar oftast inte är stolta över att deras barn ljuger kan de åtminstone vara glada över att när barnen är duktiga på att ljuga, betyder det att de också har bättre minne och blir bättre på att tänka, säger barnpsykologen Elena Hoicka, enligt BBC.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset