Genrebild
Genrebild

En spermabank i USA har hamnat i knipa sedan två kvinnor, som låtit sig insemineras via dem, fått fel information om donatorn. Enligt företaget var mannen frisk, stilig och hade en examen i neurovetenskap. I själva verket är han en schizofren inbrottstjuv som hoppade av skolan, skriver AP. Nu stämmer kvinnorna både banken och donatorn.

Det var för sju år sedan som det kanadensiska paret, båda kvinnor, ville ha barn och lät inseminera sig via spermabanken Xytex Corp.

Som brukligt när det gäller donatorer kan de välja att förbli anonyma, men kvinnorna fick information via företaget om att de valt en riktig toppdonator. Med ett iq på 160, en examen i neurovetenskap och god medicinsk historik lät de valet så falla på donator nummer 9623, enligt AP.

Men nu, sju år senare, har besvärande information kommit kvinnorna tillhanda. Via ett oavsiktligt massutskick från företaget fick de reda på vem som dolde sig bakom donatorsnumret: En schizofren inbrottstjuv som hoppade av college.

Kvinnorna känner sig blåsta och har stämt Xytex Corp enligt AP. Och de är inte ensamma.

Den anonyme donatorn, som nu också stäms av kvinnorna, uppges vara far till ett dussin barn.
Via sin advokat har de besvikna kvinnorna framfört att de vill instifta en fond för barn till donator 9623 för att de, om så behövs, ska få vård för eventuella åkommor de kan komma att drabbas av i framtiden.

Kvinnornas sjuårige son uppges vara frisk och inte uppvisa några oönskade drag som kan härledas till donatorn.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset