Nu är det bekräftat. Smarta människor lyssnar på hårdrock.

I en studie på psykologiska institutionen vid universitetet i Warwick, England, har en testgrupp med 1 000 tonåringar fått berätta vad de lyssnar på. Alla i gruppen tillhör de smartaste fem procenten av unga britter, skriver Metro i England.

Det visade sig att majoriteten av ungdomarna lyssnade på rock och att en oproportionerligt hög procent diggade hårdrocksband som Iron Maiden, Kiss och AC/DC.

Forskaren Stuart Cadwaller tolkar inte resultaten som att headbangande stimulerar hjärncellerna. I stället tror han det handlar om att smarta ungdomar har sämre självkänsla och använder hårdrock som ett utlopp för sina känslor.

– Kanske kan pressen det innebär att vara begåvad tillfälligt kan glömmas bort med hjälp av musik, säger han till Metro i England.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset