Paulinho firar sitt mål med Renato Augusto.
Paulinho firar sitt mål med Renato Augusto.

Brasilien behåller greppet om förstaplatsen i det sydamerikanska VM-kvalet efter 3–0 mot Argentina.Förlusten oroar den argentinske storstjärnan Lionel Messi.– Vi får inte ge bort fler poäng, säger han.

Fotbollsarenan i Bela Horizonte, där Brasilien förlorade VM-semifinalen mot Tyskland med förnedrande 1–7 för två år sedan, blev ingen mardrömsarena den här gången. Det såg Philippe Coutinho, Neymar och Paulinho till. De två förstnämnda gjorde mål i första halvlek mot Argentina, Paulinho det tredje en kvart in i andra halvlek.

Det var mer av en mardröm för Argentina som efter förlusten är kvar på sjätte plats i VM-kvaltabellen, dock bara en poäng från den hägrande fjärdeplatsen som ger en direktplats till VM i Ryssland 2018.

– De gav oss en hård smäll och vi hade svårt att komma tillbaka, säger Messi, som var tillbaka i VM-kvalspel efter tre matcher på skadebänken, men var väldigt anonym.

– Vi är medvetna om att vi måste ändra på mycket. Det enda positiva är att det ligger i våra egna händer, men vi har inte råd att ge bort fler poäng.

Sju kvalmatcher återstår att spela och Argentina möter Colombia, som ligger trea, i nästa vecka.

Uruguay är kvar på andraplatsen, en poäng efter Brasilien, efter 2–1 mot Ecuador.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset