Väder TT

Morgonens snöoväder innebär följdförseingar på Arlanda. Samtidigt uppmanar Trafikverket dem som ger sig ut på vägarna att hålla sig uppdaterade om läget.

Under morgonen hade vi störningar i trafiken på grund av blöt snö som föll i kombination med stark vind. säger Hans Uhrus, pressansvarig på Swedavia till TT.

Till följd av vädret kunde Arlanda, under den tidiga morgonen, bara använda en av sina landningsbanor. Det innebar förseningar och inställda avgångar. Omkring klockan 08.30 öppnade man en andra landningsbana, vilket innebar att trafiken därmed återgick till normalläget. Morgonens störningar innebär dock följdförseningar och ett par inställda avgångar.

I nuläget har vi en del smärre följdförseningar, i de flesta fallen handlar det om 10-15 minuter. Sedan har vi även haft ytterligare några inställda avgångar, bland annat till Kiruna, där det är snöoväder.

Ställde till problem

I Stockholm och Uppsala ställde snön till problem för spårtrafiken under morgonen.

Vid elvatiden flöt trafiken i landet på relativt bra.

Just nu är det ganska lugnt. Vi har haft lite signalfel på tågsidan, men inga större incidenter, säger Fredrik Bäckman vid pressavdelningen på Trafikverket.

På många håll är det dock fortsatt halt på vägarna.

Det gäller speciellt de norra delarna av landet och särskilt i Dalarna och norra Gästrikland.

Kolla läget

Trafikverket rekommenderar resenärer, som ska ut i trafiken, att hålla sig uppdaterade.

Försök kolla läget kontinuerligt, det kan ändra sig fort när temperaturen skiftar mellan plus- och minusgrader, säger Britta Lundqvist vid Trafikverket.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset