Så kallade livmoderrupturer är sällsynta.
Så kallade livmoderrupturer är sällsynta.

Tidigare i oktober var en blivande mamma i kinesiska Shenzen nära att avlida efter att fostret i hennes mage orsakat en bristning i hennes livmoder. Barnet kunde sedan förlösas med hjälp av kejsarsnitt, och både mamma och barn uppges vara i stabilt tillstånd.

Under oktober ska en gravid kvinna i kinesiska Shenzen nästan ha avlidit. Detta efter att fostret i hennes mage ska ha lyckats orsaka en bristning i hennes livmoder. Det skriver Peking university Shenzen hospital i ett inlägg publicerat på Wechat.

LÄS MER: Judy, 47, hade ont i magen – en timme senare födde hon en dotter

Det var den 2 oktober som kvinnan, gravid i vecka 35, ska ha förts till Peking university Shenzen hospital efter att hon fått svåra magsmärtor. Väl på sjukhuset undersöktes kvinnan och man beslutade att genomföra en ultraljudsundersökning då man misstänkte att kvinnans livmoder brustit.

Ultraljudet visade att fostrets ben ”sparkat” genom livmoderväggen och fastnat. Kvinnan fördes omedelbart till operationsrummet. Barnet kunde sedan förlösas med hjälp av kejsarsnitt, enligt kinesiska Sohu.

När man sedan undersökte kvinnan upptäckte man blod i kvinnans mage och en sju centimeter stor bristning i livmodern.

Enligt sjukhuset ska kvinnan 2016 ha genomfört en operation för att bort myomer. Detta ska ha orsakat ett ärr på livmoderväggen som utgjort ett extra känsligt område.

Tillståndet för modern och det för tidigt födda barnet uppges vara stabilt. Händelsen har sedan kommit att bli omskriven i kinesiska medier.

Så kallade livmoderrupturer är sällsynta, särskilt om de inte sker i samband med förlossningen, så kallade spontana rupturer. Störst risk att drabbas löper de som tidigare genomgått kejsarsnitt, är äldre än 35 år, överviktiga och föder ett barn som väger fyra kilo, enligt TT. I genomsnitt drabbas 18 av 100 000 kvinnor av en livmoderruptur under förlossningen.

LÄS MER: Pojke förlöstes i en Ubertaxi – döps nu till Uber

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om barn