Öl är mer komplett än andra energikällor, enligt läkaren.
Öl är mer komplett än andra energikällor, enligt läkaren.

Luca Gatteschi tillhör det italienska fotbollslandslagets läkarteam. Nu slår han ett slag för att spelarna ska få dricka öl – för att återhämta sig bättre.

I december firade Empoli-spelaren Massimo Maccarone ett mål i Serie A genom att dricka en öl. Nu uttalar sig landslagsläkaren Luca Gatteschi och påstår att öl kan påverka fotbollsspelares prestationer – till det bättre, skriver La Gazetta dello Sport.

– Öl är mer komplett än andra energikällor eftersom det har mindre socker och innehåller mycket B-vitaminer, säger Luca Gatteschi till La Gazetta dello Sport.

LÄS MER: Vag kunskap om träning och alkohol

Han säger också att öl är bättre än andra energitillskott för att det är mer omfattande.

– Dessutom hjälper det vid uttorkning, tillägger han.

Luca Gatteschi medger att starköl inte är att rekommendera och att spelarna inte bör dricka öl som är starkare än fyra procent.

LÄS MER: Nej, det är inte farligt att träna när man är bakfull

Däremot är det extra bra att dricka öl för diabetiker och för de som lider av hjärtproblem, påstår läkaren och hänvisar till studier.

Att läkaren har rätt om att alkohol är bra för fotbollspelare är dock långt ifrån en vedertagen sanning. Enligt Vårdguiden är alkohol och träning ingen bra kombination. Eftersom alkohol är vätskedrivande och att man dessutom svettas vid fysisk aktivitet är det stor risk att man blir uttorkad. 

Dessutom är alkohol starkt beroendframkallande och det kan vara svårt att sluta dricka.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Sport