Pojkarna, som satt instängda i över 2 veckor i Tham Luang-grottorna i Thailand, har återhämtat sig så pass väl att de snart är redo att skrivas ut från sjukhuset.
Pojkarna, som satt instängda i över 2 veckor i Tham Luang-grottorna i Thailand, har återhämtat sig så pass väl att de snart är redo att skrivas ut från sjukhuset.

De tolv pojkar som räddats ur grottsystemet Tham Luang i Thailand kommer att skrivas ut från sjukhuset torsdagen den 19 juli, enligt landets hälsominister. Det är fortfarande oklart exakt hur den spektakulära räddningen gick till.

Pojkarna har uppmanats att tillbringa tid med familj och vänner men däremot inte ge några intervjuer till medier, åtminstone inte inledningsvis. Det skulle nämligen kunna ”trigga post-traumatiskt stressyndrom”, anser Thailands hälsominister Piyasakol Sakolsatayadorn.

LÄS MER: Sökinsats efter fotbollslag fortsätter – instängda i grotta i en vecka

Intresset för pojklaget och den osannolika räddningshistorien har varit enormt världen över och Hollywood sägs redan vara i full gång med att stöpa om berättelsen till filmmanus. Exakt hur räddningen gick till är dock fortfarande i stora delar oklart. De thailändska myndigheterna har ännu bara släppt en begränsad mängd information om hur det hela gick till.

Tidigare i veckan släpptes den första bilden på fotbollslaget och deras tränare, som vårdas på sjukhus sedan de inför ett globalt mediepådrag evakuerades ur den grotta där de suttit instängda i över två veckor.

De tolv pojkarna och deras tränare ska nu återhämta sig mentalt och fysiskt ytterligare några dagar innan de kan lämna sjukhuset.

LÄS MER: Nej, videon visar inte när pojkarna räddas ur grottan i Thailand

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset