Enligt tingsrätten ska mannen varit medveten om att det inte funnits något samtycke.
Enligt tingsrätten ska mannen varit medveten om att det inte funnits något samtycke.

Den kände fotbollsprofilen döms för två fall av våldtäkt mot en kvinna. Hon sa ifrån att hon inte ville men mannen menade att de inte var något "motståndsnej". Bland bevisningen fanns ljudinspelning från händelsen.

I oktober ska fotbollsprofilen ha genomfört våldtäkterna i sitt egna hem, när en kvinnlig vän till familjen sov över, vilket Metro tidigare har rapporterat om. 

Kvinnan hade ett eget sovrum i lägenheten och när hon sov ska fotbollsprofilen ha kommit in till henne och begått övergreppen.

Ljudfil del av bevisningen

Delar av ljudet under förloppet spelades in på kvinnans mobiltelefon. Kvinna sade nej till mannen upprepade gånger, men han har berättat att det inte var något ”motståndsnej”.

Han har vidare berättat att han hade en känsla av att hon ville.

LÄS MER: Åklagarens bevis mot våldtäktsmisstänkte fotbollsprofilen: Ljudinspelning

Kvinnan kontaktade polisen, och mannen har suttit häktad sedan oktober.

Nu döms fotbollsprofilen av tingsrätten till tre års fängelse för två fall av våldtäkt mot kvinnan, då han kom tillbaka en andra gång till hennes rum och förgrep sig på henne.

Mannen: Inte snurra till det

Han ska även betala ut ett skadestånd på 215 000 kronor till kvinnan.

LÄS MER: Elev döms för våldtäkt mot lärare – får fängelse

Tingsrätten bedömer att kvinnans berättelse är trovärdig. Fotbollsprofilen ska även ha skickat sms till kvinnan efteråt och skrivit “Inga problem nu” och “inte snurra till det”. Mannens förklaring var att det handlade om att hon inte skulle ställa till några problem på jobbet, men rätten pekar på att det istället talat för att han förstod att han hade gjort något otillåtet.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset