Engelska fotbollsspelare berättar om ungdomstränares sexövergrepp. Arkivbild.
Engelska fotbollsspelare berättar om ungdomstränares sexövergrepp. Arkivbild.

Den förre fotbollsstjärnan Paul Stewart berättar att han som ung utnyttjades sexuellt av sin fotbollstränare."Han sa att han skulle döda min mamma, min pappa och mina bröder om jag berättade något", säger Stewart till Daily Mirror.

Den förre engelske landslagsspelaren, som har spelat i Manchester City, Tottenham och Liverpool, säger att övergreppen skedde dagligen under fyra års tid, från det att han var elva år.

Skälet till att 52-åringen nu går ut och berättar om övergreppen är att Andy Woodward för en tid sedan berättade att han blev sexuellt utnyttjad av fotbollstränaren Barry Bennell, som är dömd för 25 olika sexuella övergrepp mot unga pojkar och som nu misstänks för fler.

Stewart berättar att övergreppen har förföljt honom i vuxen ålder.

– Jag tog kokain för att glömma självmordstankarna och smärtan som barndomens övergrepp gett mig, säger han.

Förutom Andy Woodward har sex andra fotbollsspelare berättat för polisen om övergrepp av fotbollstränare. En av dem, Steve Walters, fruktar att det finns dussintals, kanske till och med hundratals som utnyttjats av hans och andras fotbollstränare.

– Det finns pedofiler där ute som ger sig på barn inom idrotten, kanske med löften om att göra dem till stjärnor, som min tränare lovade mig, säger Walters.

En hjälplinje för sexutnyttjade inom fotbollen har upprättats i Storbritannien.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset