En glad Wilmer Helenius i MMF-målvakten Robin Olsens uppvärmingströja.
En glad Wilmer Helenius i MMF-målvakten Robin Olsens uppvärmingströja.

Förmatchen inför det allsvenska mötet mellan Malmö FF och Djurgården blev en upplevelse som Wilmer Helenius, 7, sent kommer glömma.

Privat

Wilmer och Robin Olson strax innan han lämnar över sin tröja.

Wilmer Helenius och hans vänner i Kristianstad Bois 07:or var på söndagen bjudna till Swedbank stadion, för att se förmatchen till allsvenskamötet mellan MFF och Djurgården.

När MFF värmde upp for en boll upp på läktaren och träffade Wilmer i huvudet och när uppvärmingen var över kom målvakten Robin Olsen, som sköt bollen, över för att trösta honom, något Kvällsposten var först att berätta.

LÄS MER: Transsexuella Nelly, 15, får äntligen spela fotboll i tjejlaget

– Sen när uppvärmningen var slut sprang han över till oss. Och strax innan hade jag börjat filma min son framför klacken och då kom han inrusande i videofilmen och bad om ursäkt och frågade om han ville ha tröjan, säger Wilmers pappa, Daniel Helenius, till Metro.

Wilmer blev lite blyg och ville först inte ta emot tröjan. Men han blev snabbt övertalad av pappa.

– Sen kom han (Robin Olsen, reds amn) tillbaka efter att matchen var slut och då gick han hela laget runt och tog hand med grabbarna från Kristianstad Bois bland annat. Då tackade Wilmer än en gång.

LÄS MER: Ilska över fotbollsdiskriminering

Och tröjan, den var på tills Kristianstadslaget kom hem sent på söndagskvällen.

– Då fick den hängas på en galge i hans rum, säger Daniel Helenius.

Wilmer ville ha med den till skolan på måndagen men fick lämna den hemma.

Daniel Helenius laddade även upp det fina videoklippet på sin Facebooksida. I skrivande stund har det setts över 102 000 gånger, och de glada kommentarerna fortsätter att trilla in.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Sport