När fansen till de allsvenska lagen går till valstugorna är det Moderaterna som är mest populära.
När fansen till de allsvenska lagen går till valstugorna är det Moderaterna som är mest populära.

Moderaterna är favoritpartiet bland de allsvenska fotbollsfansen, enligt en ny undersökning. Den visar också Miljöpartiet och Kristdemokraterna hade åkt ur riksdagen om supportrarna fick bestämma.

Riksdagsvalet närmar sig med stormsteg och partierna gör allt i sin makt för att få din röst. Men hur skulle det se ut om de allsvenska fotbollsfansen fick bestämma?

Supportersajten Svenska Fans har, på uppdrag av Unibet, genomfört en undersökning om hur supportrarna kommer rösta. Enligt den är Moderaterna det klart största partiet, med 23 procent.

LÄS MER: Genomgång: Så bra är topplagen inför slutspurten i allsvenskan

Partiet som kommer få näst flest röster av fansen är Sverigedemokraterna, med 17 procent – tätt följt Socialdemokraterna som får 15 procent.

Vänsterpartiet, som får tio procent av supportrarnas röster, är det fjärde mest populära partiet.

Skulle fansen få bestämma hade Miljöpartiet och Kristdemokraterna åkt ur riksdagen, medan Liberalerna och Centerpartiet hade klarat sig med nöd och näppe.

93 procent av fotbollsfansen uppger att de kommer rösta – en betydligt högre siffra än det generella valdeltagandet tidigare år.

Om undersökningen

I syfte att kartlägga supportersverige genomförde Unibet en undersökning tillsammans med Svenskafans under perioden 7–28 mars 2018. Totalt svarade 1 336 supportar samtliga respondenter deltog i undersökningen anonymt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset