Clinton Brentwood Lee fick ett minst sagt förvånande meddelande på Facebook från en av sina kunder.
Clinton Brentwood Lee fick ett minst sagt förvånande meddelande på Facebook från en av sina kunder.

Fotografen Clinton Brentwood Lee valde att bemöta homofobin med att donera kundens förskottsbetalning till en organisation som stöder hbtq-personers rättigheter.

Under fredagskvällen bytte många profilbild på Facebook för att fira att USA nu tillåter samkönade äktenskap. Även fotografen Clint Brentwood Lee såg till att skaffa sig en regnbågsfärgad profilbild för att visa sitt stöd. Men hans tilltag uppskattades inte av alla, rapporterar Buzzfeed.

I ett privat meddelande på Facebook skrev en av hans kunder så här:

"Vi vill informera om att vi INTE tänker anlita dig till vårt bröllop. Min fästman och jag stödjer traditionellt äktenskap mellan en man och en kvinna, och vi vill inte att våra pengar ska gå till något annat". 

LÄS MER: Tidigare riksdagskandidaten: Homosexuella kommer till helvetet

Kvinnan som redan hade betalat Clint Brentwood Lee en del i förskott för att han skulle ta deras bröllopsfoton, skrev dessutom att hon ville ha sina pengar tillbaka efter att ha sett hans nya profilbild.

Den Sankt Petersburg-baserade fotografen blev förvånad och besviken över kundens meddelande men bestämde sig snabbt för att svara henne i ett inlägg på Facebook.

I inlägget, som har delats och hyllats av tusentals, skriver han bland annat:

"Det är som om jag inte skulle gilla broccoli och kräva att ingen annan i världen får gilla broccoli heller. Om du inte vill ha samkönade äktenskap – gift dig inte med en kvinna då. Själv har jag lärt mig att inte döma andra utan att älska alla", skriver han.

LÄS MER: Birger, 29, känner sig utsatt som homosexuell i kyrkan

I inlägget skriver han också att han på grund av konversationen tänker donera kvinnans förskottsbetalning på 1500 till GLAD, en organisation som stödjer hbtq-personers rättigheter.

”Så låt mig vara den första att säga tack så mycket för din donation och ditt stöd till detta fina ändamål! Jag kunde inte ha gjort det utan era pengar”, skriver han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset