Anders Appelgren är webbredaktör på Norrbottens-kuriren och har skrivit en krönika om vad han tycker är idioti – termometerbilder i sociala medier.
Anders Appelgren är webbredaktör på Norrbottens-kuriren och har skrivit en krönika om vad han tycker är idioti – termometerbilder i sociala medier.

"Fotar du termometrar? Jag med – och vi är idioter", skriver journalisten Anders Appelgren på Norrbottens-Kuriren. Hans idiotförklaring av termometerbilder har väckt allt från ilska till muntert medhåll på nätet.

"Du tycker det är kallt ute. Du vill visa hur kallt. Du har en telefon med en kamera. Du har fått kläm på hur sociala medier fungerar. Du vill ha likes. Du tar en bild. Du är en idiot."

Det skriver Anders Appelgren på Norrbottens-Kuriren, som tröttnat på alla Facebook-bilder av minusgrader på termometrarna.

►LÄS MER: Här är mamman som härmar dotterns selfies

Krönikan har väckt reaktioner – och delat läsarkåren.

– På Facebook – där folk skriver av sig i stunden – var det någon som tyckte att jag var en idiot och skulle läggas in på sjukhus och en och annan som skulle säga upp prenumerationen, säger Appelgren.

Men de flesta verkar ha tagit inlägget med en klackspark.

– En del tycker att det inte är något att bry sig om, men majoriteten har ändå tyckt att det var ganska lustigt skrivet över ett fenomen som dykt upp de senaste åren.

►LÄS MER: 11 saker du inte gör på Facebook längre

Du skriver att du själv någon enstaka gång lagt ut termometerbilder i sociala medier – hur gick resonemanget då?

– Ja, det är ju samma som för andra, det var väldigt kallt ute och jag kände ett behov av att visa upp det.

Har du några bättre idéer för att visa det?

– En selfie ute i kylan är tusen gånger bättre än en termometer inne i värmen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset