Albin Ekdal vid måndagens träning med fotbollslandslaget på Bosön inför VM-kvalet mot Nederländerna.
Albin Ekdal vid måndagens träning med fotbollslandslaget på Bosön inför VM-kvalet mot Nederländerna.

Albin Ekdal missar VM-kvalmötet med Nederländerna.En kraftig stukning stoppar mittfältaren från spel.– Jag har haft det på känn de senaste dagarna, säger han.

I två och en halv vecka har Albin Ekdal kört rehab i Tyskland. Hela tiden hoppades han på att fotskadan skulle vara läkt lagom till landslagsamlingen med nye förbundskaptenen Janne Andersson och den väntade VM-kvalmatchen mot Nederländerna den 6 september.

Men något spel blir det inte.

Fotskadan är värre än befarat.

– Jag fick en ful tackling med dobbarna över fotleden och jag vek hela foten, säger han.

– Jag har kört rehab hela tiden efter smällen och hoppades det skulle gå fortare än vad det har gjort. Jag försökte köra lite tuffare i går (i söndags) men nu har jag mer ont än vad jag hade innan. Så jag har fått ett litet bakslag.

"Jäkligt tråkigt"

Ekdal, som skadades sig i en träningsmatch mot Cagliari, stannar med landslaget i ett par dagar och reser hem till Hamburg på onsdag.

– Det känns jäkligt tråkigt. Jag hade sett fram emot den här samlingen, nu när det är lite nytt blod in i gruppen och en kul första match. Men det är så livet är, säger han.

– Jag kommer tillbaka starkare, det är jag säker på. Det här är ingen skada som stoppar mig en längre tid och jag kommer vara med i nästa samling, säger han.

Valet att stanna kvar i Stockholm var givet för 27-åringen.

– Det är alltid bra att träffa alla nya, och jag är säker på att Janne kommer gå igenom tankar och idéer kring hur han vill ha det i det här landslaget. Tror att det är bra att vara med på det, säger han.

"Ny energi"

Albin Ekdal träffade Andersson och assisterande Peter Wettergren över en lunch i somras. Mötet har gjort att mittfältaren känner hopp inför framtiden.

– Förhoppningsvis kommer han in och bidrar med ny energi efter ett ganska dåligt EM, och att han bidrar med att den här färska gruppen kan skrälla mot större nationer som Holland och Frankrike.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset