Foujans debattartikel har väckt starka reaktioner.
Foujans debattartikel har väckt starka reaktioner.

Efter debattartikeln i Metro har Foujan Rouzbeh översköljts av hat och hot. Hon har fått höra att hon ska skjutas, skändas och hennes adress har hängts ut.

På nationaldagen publicerade Metro en debattartikel med rubriken ”Nationalstaten är ingenting att fira”. Där tog aktivisten Foujan Rouzbeh bland annat upp den storm av hat och hot som hon utsattes för när hon ett år tidigare skrev om samma ämne.

Trots det har reaktionerna efter lördagens debattartikel varit liknande.

– Jag ska skjutas, jag ska brännas, jag ska skändas, jag ska ha ögon i nacken och min adress har hängts ut, säger Foujan Rouzbeh.

Hon beskriver det som ”det vanliga” hatet.

– Jag funderar på varför det blir så starka reaktioner återigen trots att jag den här gången mer ingående har försökt förklara mitt resonemang till varför jag rent ideologiskt inte tror på den här typen av världsordning. Jag väljer att tro att de inte vill förstå snarare än att de inte kan förstå, säger Foujan Rouzbeh.

När hon hotades efter sitt utspel förra året polisanmälde hon en rad personer som hon tillsammans med vänner lyckades spåra. Men utredningen lades ner av polisen.

– Det blir som en självuppfyllande profetia när det förra året gick till på exakt samma sätt. I år så har samma sak återupprepat sig, jag kommer att anmäla men det kommer inte leda någon vart, säger Foujan.

Hur påverkar det här dig?

– Det är jobbigt som person att få höra en massa saker, men det går över. Vi som håller på med sådant här är vana vid det här, tyvärr.

LÄS MER: Nationalstaten är ingenting att fira

LÄS MER: Nationalism på gott och ont

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset