En djungel av tips, platser och sökande. Så kan det kännas i jakten på att hitta den hetaste traineeanställningen. Här är de bästa tipsen för att lyckas. 

ABC
Ansökan, Brev, Cv
Gör inga standardansökningar. Lägg krut på att spetsa till ditt cv och skriv ett brev som sticker ut. 

DEF

Datum, Efterforskning, Förväntningar
Många lägger ut sina traineeplatser i oktober eller i februari. Nu när fler företag har program ökar chanserna till att hitta något passar just dig. Lista dina förväntningar innan annonserna kommer ut och matcha dem sedan med vad företaget kan erbjuda. 

GHI
Garanti, Handledare, Innehåll
Du ska kunna ställa krav. En bra plats ska bland annat innehålla både teori och praktik, hela tiden med stöd av en handledare, samt innebära en fast anställning.  

JKL
Jakt, Kontaktnät, Lugn
Hitta så många alternativ som möjligt och etablera en kontakt med företaget innan du söker. Men känn var gränsen går, ibland kan iver stjälpa dig.

MNO
Möjligheter, Nisch, Ordning
Var inte rädd att släppa din nisch i ansökan. Att vara ”överallt” är en stor möjlighet.

PRS
Prata, Ring, Stryk
Ta kontakt med tidigare trainees för tips och ring till företaget med dina frågor. Visar det sig att många hoppat av? Stryk platsen.

TUV
Tid, Undersök, Vänta
Skicka in din ansökan i god tid. Kolla att den kommit fram om du inte fått svar på länge. Förbered dig på att få vänta ett tag innan du blir kallad till nästa steg. 
 
ÅÄÖ
Åsikt, Ärlighet, Övning
Det är viktigt att du delar företagets värderingar. Var ärlig i rekryteringsprocessen. De är både tuffa och långa, vilket enkelt synar lögner. För att bli bäst på intervjun är det övning som gäller.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset