Seinabo Sey har med sin mäktiga soul gjort en raketkarriär som skjutit upp henne bland stjärnorna. Hennes stora hit "Younger" sitter som klister hos alla som hört den. Ett lackmustest på framgången - förra året spelade hon på Stay Out West. Nu går hon på scen som näst sista artist innan festivalens stora dragplåster Sia.

– Det är grymt. Det kommer nästan vara mörkt ute och det gör allt mer stämningsfullt.

 

Under våren har Seinabo Sey turnerat friskt, både i Sverige, USA och Europa. Och även om det är ett kul jobb är hon ganska glad att det intensiva runtåkandet stannar upp till hösten.

 

– Det är ganska jobbigt att vara borta från familj och vänner i sex månader i sträck. I höst ska jag i lugn och ro göra klart min nästa skiva. Jag har redan gott om material, men jag tänker inte stressa det. Det blir en sorts semester för mig, tänker jag.

 

När hon avslutade årets Grammisgala gjorde hon det med ett starkt statement, tillsammans med sig hade hon 130 svarta kvinnor på scen. Kommer hon att göra något liknande under Way Out West?

 

– Jag tycker inte det var ett statement, och jag tänker inte göra ett nu heller. Jag kommer säkert säga och göra saker jag tänker och tycker, men i så fall är det jag själv som är ett statement, genom att jag har den hudfärg och det liv jag har.

 

Finns det något du kan avslöja om spelningen?

 

– Vi håller precis på att repa. Det kommer att vara med levande orkester, massor av stråkar. Har aldrig gjort en sån grej live innan. Det blir riktigt stort!

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset