Läsarna delar med sig av sina värsta julklappshistorier.
Läsarna delar med sig av sina värsta julklappshistorier.

Alla har vi dåliga minnen av mindre bra julklappar. Metro har pratat med ett antal människor som fallit offer för dålig kreativitet.

Julafton har passerat och julklpappar har delats ut runt om i landet i multum. Dock är det givet att vi alla får det som vi önskat oss. Genom Facebook har Metro pratat med personer som har allt annat än bra minnen från tidigare julklappsutdelningar.

Man, 23 år
”Förra året fick jag en äggklyvare som det låg en klementin i. Jag har även fått Mr Muscle toalettrengöring en gång. Jag blev riktigt besviken och tänkte bara vad jag skulle med rengöringsmedel till. Jag var ju bara 13 år gammal.”

Kvinna, 30 år
”Min värsta är nog en stickad/stickig tröja, som jag aldrig använde. Kände bara att det verkligen inte var något för mig.”

► LÄS MER: Vett och etikett – Så ska du reagera om du får en julklapp du inte vill ha

Man, 27 år
”Det värsta för mig är när jag har fått pengar i ett kuvert. Jag hatar det. Jag blir verkligen besviken över att folk inte tar sig tid till att komma på någon present, eftersom jag själv alltid gör det.”

Kvinna, 23 år
”Jag fick en nagellackstorkare vid ett tillfälle och vid ett annat en slags skrapkarta, där man checkar av vilka länder man har varit i. Den var lika stor som två Monopolbräden. Vid båda tillfällen tänkte jag bara att det tydligen inte finns någon gräns för onödigt skit.”

Man, 27 år
”Fick en bananskalare en gång. Det första jag tänkte, var bara ’vad fan är det här?’. När de senare förklarade vad det var tappade jag hoppet för mänskligheten.”

Kvinna, 28 år
”Det värsta jag någonsin fått i julklapp var två par använda kalsonger av mitt ex. Jag hade i farten nämnt att det måste vara så bekvämt att bära kalsonger istället för trosor. Han tog till sig detta och bestämde sig för att ge mig sina i julklapp. Jag uppskattade inte julklappen, jag tänkte att han åtminstone kunde ha köpt ett par nya eller tvättat de jag fick.”

►LÄS MER: Västsvenskar snålast med julklappar

Kvinna, 59 år
”Jag fick ett par handstickade strumpor av min faster när jag var liten. Problemet var bara att de var för små. Efter denna incident blev jag skeptisk till mjuka paket. Jag tackade dock ändå snällt min faster.”

Man, 27 år
”Egentligen är inte mitt exempel något som har med själva julklappen att göra, snarare omständigheterna kring det. När Nintendo 64 släpptes sparade jag, som nioåring, pengar som fasen. Jag fick ett presentkort med de sista 1 000 kronorna som saknades i julklapp och jag var jätteglad för detta. När jag dock kom till spelbutiken var spelkonsolen slut och veckan efter höjde de priset för att det lades till ett spel i lådan som de sålde konsolen med. Då kände jag bara att all gräsklippning och sopsortering det året hade varit helt i onödan.”

Kvinna, 26 år
”Min pappa gav mig ett par ljusgröna, utsvängda manchesterbyxor en gång. För att vara säker på att de skulle passa hade han övertalat en stackars expedit i min storlek att prova dem. Det var de fulaste byxor jag ägt men de satt verkligen helt perfekt.”

►LÄS MER: Lista: Här är de allra värsta jobben

Kvinna, 19 år
”Det värsta och tråkigaste jag har fått är ett par vanliga strumpor. Väldigt tråkigt. Jag blev rätt besviken. Jag hade ju strumpor så det räckte.”

Kvinna, 23 år
”En gång fick jag en blyertspenna inpackat i toalettpapper. Det var så längesen. Gick i tredje klass. Alla skulle byta julklappar med varandra i klassen och tjejen jag fick julklappen av hade inget presentpapper hemma. Det var typ mer fokus på toapappret än själva pennan. Men kommer ihåg att man blev avundsjuk på dem andra barnen för de fick spel och annat roligt. Själv stod man där med den pennan som man helst ville knäcka. Besvikelse på hög nivå.”

►LÄS MER: Här är svenskarnas värsta arbetsintervjuer

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset