Volleykungen Tuomas Kiiskinen, Växjö. Arkivbild.
Volleykungen Tuomas Kiiskinen, Växjö. Arkivbild.

Växjö har vänt sin negativa trend i SHL.Fortsätter lagets form i CHL:s slutspel?– Det är ingen idé att slå av på takten, sade centern Linus Fröberg efter 4–2-segern mot Örebro.

5–3 mot Djurgården.

3–0 mot Malmö.

Och nu 4–2 mot Örebro.

Växjö, som tippas vara en favoriterna till att vinna SM-guldet till våren, har åter börjat plocka trepoängare.

Nu tre i rad.

– Skönt. Det känns som vi har lyft oss för varje match i de här tre segrarna, sade Linus Fröberg.

– Djurgården hemma. Då gör vi ingen höjdarmatch, men det studsar med oss och vi vinner. Efter det höjs självförtroendet och då blir hockey lättare.

Prestationen i omgången efter, nere i Malmö, var säsongens bästa.

– Skitbra. Vi visar redan i första bytena att vi är redo. Vi vinner matchen i första perioden och sen spelar vi stabilt. Hjälper (Viktor) Andrén i målet på ett annat sätt än vi gjort förut. Blockar mer skott. Tycker vi spelar jättebra. Både i Malmö och här.

Tufft läge

Före de tre vinsterna var situationen en annan i Växjö. Då hade laget endast en seger på åtta matcher.

– Klart att det var tufft. Det tär lite på självförtroendet, men samtidigt kanske vi kunde tagit fyra segrar i stället med lite medstuds. Tycker spelet i sig var bättre än resultaten visade, men nu har vi studsat tillbaka lite i tabellen och spelmässigt.

Mot Örebro hamnade Fröberg dessutom i målprotokollet. Han styrde in 2–0 från utkanten av ena tekningscirkeln.

– Såg att han (Philip Holm) skulle skjuta, så försökte få en touch på den. Och den här gången gick den in. Det stärker mitt självförtroende. Så klart är det jätteskönt.

Örebro reducerade efter det, men innan andra pausen ryckte Växjö åter till sig en tvåmålsledning – bara sekunder efter att Örebro tagit en timeout.

Volleykungen

Den här gången var det volleyspecialisten Tuomas Kiiskinen som nätade. Finländaren slog in 3–1, på just volley. Och det var inte första gången Växjös publik såg honom göra en sådan sak.

– Skitsnyggt. Han är lite mer van än mig att göra sådana. Han är skicklig och väldigt duktig framför mål, sade Fröberg och log.

Örebro – med SHL:s nye poängligaledare Libor Hudacek i laget – är elva i tabellen medan Växjö är sjua.

Men för smålänningarna blir det inte matchledigt under landslagsuppehållet. På tisdag spelar laget åttondelsfinal i CHL, mot finska Saipa på bortais. Returen är i Växjö veckan efter.

– Det gäller att fortsätta trumma på. Vi vill gå långt i allt vi ställer upp i, sade Fröberg.

Per Magnusson

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset