Nu följer ”Fröken Friman” med på FN-toppmöte i New York. Serien om kampen för kvinnors rättigheter ska visas upp under ett seminarium om prostitution.

När jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) ska hålla tal i den 61:a upplagan av FN:s kvinnokommission i New York blir det passningar både mot Vladimir Putin och Donald Trump, skriver Aftonbladet.

– Jag hade inte kunnat förutse att man skulle avkriminalisera våld mot kvinnor i vårt närområde, det är svårt att ta in. Och aborträtten är ofta ifrågasatt, men just nu sker det på väldigt massiva fronter, säger ministern till tidningen.

LÄS MER: Uber och Amazon – här är företagen som Trump-motståndarna bojkottar

Hon har dessutom bjudit med sig Sissela Kyle, som spelar ”Dagmar Friman” i tv-serien ”Fröken Frimans krig”, som handlar om kampen för kvinnors rättigheter. Under ett seminarium om bland annat den svenska sexköpslagen kommer delar av serien att visas upp för deltagarna.

– Eftersom seminariet handlar om den svenska sexköpslagen och årets upplaga av Fröken Friman också handlar om prostitution, eller mäns rätt att utnyttja kvinnor, som frågan också handlar om, så kände jag att det här är väldigt relevant, säger Åsa Regnér till Aftonbladet.

LÄS MER: Nej, hans mamma dog inte på grund av Trumps inreseförbud

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Donald Trump