Roger Rönnberg. Arkivbild.
Roger Rönnberg. Arkivbild.

2–3-förlusten mot Wolfsburg spelade ingen roll – Frölunda vann sin grupp i CHL.Men tränaren Roger Rönnberg var allt annat än nöjd.– Det är ingenting vi är nöjda med, sade han till SVT.

Efter sju poäng på tre matcher var den regerande svenska mästaren Frölunda redan klart för slutspel i Champions Hockey League före fredagens avslutande gruppspelsmatch hemma mot tyska Wolfsburg. Men tränaren Roger Rönnberg fick alltså se en blek insats av sina spelare.

Redan efter nio minuter av den första perioden var Frölunda i 0–2-underläge. Ett mål av Case Wellman några minuter senare och en kvittering av Mats Rosseli-Olsen i slutet på andra innebar visserligen 2–2 – men drygt fem minuter före full tid avgjorde Wolfsburg.

– Det är ingen vidare insats av oss om jag ska vara ärlig. Det är ingenting vi är nöjda med, sade Rönnberg till SVT.

– Jag tycker vi har ett jättedåligt passningsspel i dag och kryddar det med en dålig disciplin. Vi tar alldeles för mycket utvisningar och släpper två mål i boxplay.

Växjö hemmabesegrade Minsk med 4–0, vilket innebar avancemang till slutspel som gruppetta. HV71 hemmaföll mot Salzburg med 1–2, men det gjorde ingenting för HV som redan var klar gruppetta efter tre inledande segrar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset