När Frölunda hade kris på backsidan frågade SHL-klubben juniorspelare om de ville spela med A-laget.När klubben fick nej stängde man av två spelare.– En jätteknepig situation, säger tränaren Roger Rönnberg till GP.

Skälet till J20-spelarnas nej är att de inte ville försämra chansen till en plats i ett collegelag i USA, där reglerna säger att man inte får spela proffshockey för att bli antagen till skolan och få spela i collegelaget.

Enligt uppgifter till GP tillfrågades fyra juniorer. Tre sade nej och en ville prata med agenten först. En av dem stängs av från träning och spel i både J18 och J20, en annan från J20-laget medan två får spela vidare med J20-laget.

– Det blir en jätteknepig situation för oss, där vi har killar som blir uttagna till match och plötsligt tackar nej. Så kan vi inte ha det. Vi måste vara tydligare i vår kommunikation. Spelar du i vårt juniorlag, då gör du det för att du förbereds för att på riktigt kunna spela i vårt seniorlag, säger tränaren Roger Rönnberg till GP.

– Vi har 67 dyrbara utbildningsplatser, där jättemånga av Sveriges juniorer skulle vilja vara med för att få en chans... så vi kan inte ha tre-fyra backar där som inte vill spela med vårt A-lag. Vi ser på föreningen först.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset