Frölundas Sean Bergenheim jublar efter sitt 3–0-mål mot Örebro.
Frölundas Sean Bergenheim jublar efter sitt 3–0-mål mot Örebro.

Det har varit mycket kamp hittills. Mot Örebro kom skönspelet också.Frölunda var bättre på allt och vann till slut med hela 5–0.– Det ser kanske enkelt ut, men vi jobbar hårt för det, säger Sean Bergenheim, målskytt i hemmacomebacken.

När det inte blev något kontrakt med Anaheim i NHL valde Sean Bergenheim att återvända till Frölunda i stället. Finländaren, som förra säsongen spelade i Bern i schweiziska ligan, anslöt för knappt två veckor sedan – nästan exakt tio år efter att han värvades till Göteborgsklubben första gången.

Ett decennium senare, med en lång rad NHL-matcher för bland annat Florida Panthers bakom sig, blev den 32-årige finländaren målskytt redan i första perioden.

– Jag fick en otroligt fin passning av (Christoffer) Ehn, väldigt snyggt, säger Bergenheim, som börjar komma upp i matchform ett par matcher in på sitt kontrakt.

– Det har varit lite spaghetti-ben de första matcherna. I dag kändes det lite bättre, men jag blir lite trött i tredje ännu.

Hängde inte med

Å andra sidan hade inte Örebro mycket krut i benen heller och redan när Bergenheims mål kom kändes matchen mer eller mindre avgjord. Om inte i målprotokollet så i alla fall på isen.

Örebro hängde inte med alls.

Robin Figren ordnade ledningsmålet redan efter 1.25, drygt halvvägs in i perioden styrde Johan Sundström, med ryggen mot mål, in ett skott från Henrik Tömmernes mellan både sina och Örebromålvakten Axel Brages ben och mindre än två minuter senare gjorde Bergenheim sitt första mål för den här gången.

Och det kunde lätt ha gått ännu värre för Örebro.

– Det var som korpspelare mot A-lagsspelare, medger Örebrotränaren Lars Ivarsson.

– Vi möter ett bra lag. Men vi måste ju bjuda upp till något, de åker åttor runt oss stora delar av matchen. Det är inte okej.

Storspel av Hudacek

Efter Victor Olofssons 4–0-mål i början av mittperioden fick Julius Hudacek ta plats i Örebromålet. Slovakens storspel höll siffrorna nere, men det dämpade inte Frölundas anfallslust nämnvärt. Till slut blev det också ytterligare ett mål, några minuter från slutet, när Figren blev målskytt på nytt.

Frölunda befäste därmed serieledningen ytterligare och leder – enligt tränaren Roger Rönnberg – till slut också välförtjänt.

– Vi har pratat om det i coachteamet ett tag. Vi tycker att det är konstigt att vi har lett serien, vi tycker inte att vi fått spelet att stämma riktigt, säger han.

– Vi har saknat både skönspel och lagets högstanivå, men i dag tycker jag att vi får se det.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset