Dilsa Demirbag-Sten, verksamhetsansvarig på Berättarministeriet.
Dilsa Demirbag-Sten, verksamhetsansvarig på Berättarministeriet.

Berättarministeriet startar upp sin verksamhet även i Göteborg. Stiftelsens volontärutbildning blev uppbokad omedelbart. ”Som vi har längtat och väntat”, säger Dilsa Demirbag-Sten, verksamhetsansvarig på Berättarministeriet.

Berättarministeriet, som Metro har ett samarbete med, bedriver skrivarverkstäder för barn och ungdomar mellan 8 och 18 år i syfte att inspirera dem att erövra det skrivna ordet.

Förutom sina skrivarverkstäder i Stockholmsområdet öppnar de nu också upp i Göteborg. Stiftelsens volontärutbildning blev snabbt fullbokad.

LÄS MER: Astrid Lindgren-stipendium till Dilsa Demirbag-Sten

– Många förstår vikten av, och vill bidra till, att alla barn får tillgång till det skrivna ordet och därmed förutsättning att forma sina egna liv. Men vi behöver många fler engagerade vuxna. Alla över 18 år är välkomna att boka in sig på de kommande utbildningarna, säger Amanda Olsson, volontärsamordnare på Berättarministeriet.

Dilsa Demirbag-Sten, verksamhetsansvarig, har längtat efter att starta upp verksamheten även i Göteborg.

– Vi ser mycket fram emot att tjäna och stötta lärarna i deras arbete och erbjuda barnen ett andra hem där de kan utveckla sitt läsande och skrivande. På Berättarministeriet kommer barnen att upptäcka hur roligt det är att läsa och skriva, säger hon.

Berättarministeriet välkomnar den första skolklassen till skrivarverkstaden i Göteborg den 14 november.

LÄS MER: Här ”dabbar” statsminister Stefan Löfven med kidsen: ”Det var något helt nytt!”

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset