Elias Ymer (med pannband) och Mikael Ymer är klara för dubbelfinal i Stockholm Open.
Elias Ymer (med pannband) och Mikael Ymer är klara för dubbelfinal i Stockholm Open.

Samspelet har alltid funnits där.Ändå var bröderna Elias och Mikael Ymer överraskade efter uppvisningen i semifinalen.– Jag hade inte direkt "bettat" mitt liv på att vi skulle gå till final, sade Mikael Ymer efter 6–3, 6–4 mot Rohan Bopanna/Treat Huey.

På centrecourten skrek bröderna Elias och Mikael Ymer ut glädjen. I samma sekund reste sig åskådarna från sittplatserna i Kungliga Tennishallen och slöt samman i en stående ovation.

Där och då kändes det rätt.

Men bara några minuter efter semifinalsegern mot Rohan Bopanna, Indien, och Treat Huey, Filippinerna, satt Elias Ymer på en bänk utanför omklädningsrummen, skakade smått på huvudet och log. Det var som att 20-åringen inte trodde på det som precis hade hänt.

– Ja, vad ska man säga? Final i Stockholm Open, Elias Ymer, Mikael Ymer... Det visste jag inte innan, sade han.

– Jag tror att det kan ha gått bra för oss för att vi inte har tänkt på det här. Vi har inte pratat om att vinna, vi har inte satt press på oss utan vi har bara sett det här som ett plus, som träning inför singeln.

Kontrollerade centrecourten

Lite mer än ett plus blev det trots allt.

Bröderna imponerade i deras första ATP-turneringen i dubbel. De bröt Bopannas/Hueys serve till 3–1 och tog sedan hem första set med 6–3. Andra set blev tajtare, betydligt mer spännande och innehöll flera misstag från Ymers.

Men när det väl gällde fick de till spelet lika bra som i första, kontrollerade centrecourten och bröt till 5–4. Efter det handlade det bara om att Elias Ymer skulle hålla sin serve... Det gjorde han, och därmed säkrade bröderna en plats i finalen.

"Fanns en möjlighet"

– De här lägger all tid på dubbel, och det har vi stor respekt för men det är ändå fyra spelare på planen och det är fortfarande tennis, sade Mikael Ymer.

– Det är så små marginaler, en poäng hit eller dit. Jag visste att det fanns en möjlighet. Vi kommunicerar bra, vi trivs på banan och jag är stolt över vad vi har gjort. Hoppas vi kan gå hela vägen.

I finalen väntar Mate Pavic, Kroatien/Michael Venus, Nya Zeeland.

Kort efter dubbelfinalen avgörs singelturneringen, där Juan Martín del Potro, Argentina, ställs mot Jack Sock, USA.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset