Kurt Cobain och Courtney Loves dotter Frances Bean talar öppet om sin pappas musik och för tidiga död i en intervju med Rolling Stone. ”Om han hade levt vidare hade jag haft en pappa och det hade varit en otrolig upplevelse”, säger hon.

Frances Bean var bara ett år gammal när Kurt Cobain tog sitt liv. I dag är hon 22 år och gör sig ett eget namn som visuell konstnär, men det är svårt att fly undan sina föräldrars berömmelse, inte minst när hon själv påminner så mycket om sin pappa. 

– Dave, Krist och Pat (tidigare Nirvanamedlemmar reds. anm) kom till huset där jag bodde. Det var första gången de sågs på länge och de fick vad jag kallar ”K.C-nojja”, som betyder att när de såg mig såg de Kurt, säger Frances Bean till Rolling Stone

När hon talar om sin pappas död säger hon att pressen på att vara språkrör för en hel generation blev för mycket för honom. 

– Jag tror att det var en av de utlösande faktorerna som fick honom att känna att han inte ville vara här och att alla skulle vara gladare utan honom. Men i verkligheten, om han hade levt vidare hade jag haft en pappa och det hade varit en otrolig upplevelse.

Frances Bean säger att hon förstår hur viktig Nirvanas musik var vid en tidpunkt i musikhistorien, men att hon – dottern till Kurt Cobain och Courtney Love – inte gillar att lyssna på varken Nirvana eller något annat grungeband. Hennes favoritband är Mercury Rev, Oasis och Brian Jonestown Massacre

– Men ”Territorial Pissings” på Nevermind är en jävligt bra låt. Och jag gråter varje gång jag hör ”Dumb” på ”In Utero”. Det är en avskalad version av Kurts syn på sig själv.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset