Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps på presskonferensen inför fredagens VM-kvalmatch mot Sverige.
Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps på presskonferensen inför fredagens VM-kvalmatch mot Sverige.

Kung Zlatan har tackat för sig – men härskar ändå i försnacket när Frankrike gör sig redo för Sverige i Paris.Storfavoriterna utlovar ödmjukhet inför VM-kvalet.

– Det blir annorlunda, är vad förbundskapten Didier Deschamps säger om den givna frågan i Paris: vad är Sverige utan Zlatan Ibrahimovic?

I staden och landet där Zlatan kom att dominera kopiöst under fyra säsonger fram till i våras är den förre svenske landslagskaptenens frånvaro ett självklart tema på presskonferensen inför fredagens VM-kval.

Både Deschamps och lagkapten Hugo Lloris försöker ändå undvika att säga rakt ut att Sverige har försvagats.

"Mer kollektivt"

– Mindre starkt? Jag vet inte. Zlatan har varit viktig i varje lag han spelat i och han var väldig effektiv i svenska landslaget. Det här förändrar deras spel. När man har en spelare som Zlatan så spelar man för honom. Nu blir det mer kollektivt, säger Deschamps.

– Men på pappret så är Sverige med Zlatan mer konkurrenskraftigt, konstaterar ändå förbundskaptenen.

– Det är svårt att ersätta en stor spelare som Zlatan Ibrahimovic. De saknar också andra erfarna spelare som Kim Källström. Men det är en ny generation som kommer, som vunnit U21-EM och har mycket talang, säger lagkapten Lloris.

Storfavoriter

På hemmaplan, stärkta av framgångarna i EM och med världsspelare som Antoine Griezmann och Paul Pogba i laget förväntar sig i princip alla en given fransk seger på fredagskvällen.

Risk för lite nonchalans, kanske?

Nja.

– Det väntar jag mig inte och jag ska göra allt för att det inte ska ske, säger Deschamps.

– Vi ska spela vårt spel. Vi har den kvalitet som behövs för att göra en bra match, betonar Lloris.

Gameiro eller Giroud?

Största frågan inför Sverige-mötet är om Deschamps ska fortsätta med Atlético Madrids Kevin Gameiro på topp bredvid klubbkamraten Griezmann eller om Arsenals Olivier Giroud ska få göra comeback efter skada.

Svaret uteblir än så länge – även om det låter som om Giroud får sikta in sig på ett inhopp.

– Att han inte är 100 procent än det vet jag och det vet han också. Jag har ett alternativ före matchen och ett under matchen också, förklarar Deschamps i Paris.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset