Sveriges målvakt Robin Olsen och Andreas Granqvist under tisdagens VM-kval match grupp A mellan Sverige och Holland på Friends Arena.
Sveriges målvakt Robin Olsen och Andreas Granqvist under tisdagens VM-kval match grupp A mellan Sverige och Holland på Friends Arena.

1–1 mot Nederländerna.Och Sverige har lika många poäng som Frankrike – som bara fick 0–0 borta mot Vitryssland.– Ett jättebra resultat för oss att Frankrike inte vinner, säger Andreas Granqvist.

Sveriges VM-kvalgrupp kanske blir tuffare och tajtare än vad många trott på förhand. I alla fall att döma av de inledande resultaten. Kryss både i Solna och Vitryssland – och i Sofia gjorde Bulgarien avgörande 4–3 först på tilläggstid mot Luxemburg.

– Det kommer bli en tuff grupp. Vi är med nu och det kommer bli en otroligt viktig samling nästa, mot Luxemburg borta och Bulgarien hemma. Kan vi se till att ta sex poäng på den samlingen så ser det riktigt bra ut, säger Andreas Granqvist.

"Granen" har fått ta över kaptensbindeln efter Zlatan Ibrahimovic och är nöjd med hur "det nya landslaget" skötte premiärtestet.

– Det är en bra start. Jag tror att vi visade för alla att det är en bra fighting spirit där ute, en lojalitet mot varandra och vi jobbar verkligen för varandra. Det kan vi bygga vidare på. Lite mer mod och tålamod när vi har bollen så kommer vi skapa mer chanser framöver, säger mittbacken som trivdes i kaptensrollen.

– Det är skoj, en nytändning för mig också. Det är många nya där ute som inte har spelat på den här nivån innan. I och med att vi inte har haft någon match innan så är det klart att det var ett tufft test direkt mot Holland.

– Jag tycker att vi ska vara stolta över att vi får en pinne, men det är klart att det kan bli bättre.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset