I morgon ska Frans Jeppsson Wall representera Sverige i Eurovision Song Contest. 17-åringen är Sveriges yngsta representant sedan Carola vann med ”Främling” 1983. Metro kände honom på pulsen.

Hur var tiden efter Melodifestivalen? 

– Jag kraschade lite faktiskt. Jag mådde inte bra. Allting slet väldigt mycket på mig och det var väldigt stressigt. Jag blev fysisk sjuk och har kämpat med att bli friskare och starkare sedan dess genom att vila och gå i skolan. 

Känner du någon press inför lördag? 

– Nej, jag har jag inte velat lägga någon press på mig själv på grund av andras förväntningar på mig. Jag lägger hellre press på mig själv för att jag ska prestera så bra som möjligt. 

Så att vara en av förhandsfavoriterna påverkar dig inte?

– Nej, det har aldrig gjort det. Inte under hela Melodifestivalen faktiskt. Då gick jag typ från högst odds till lägst odds men det påverkade mig inte. Det är nog mycket för att jag inte har superbra koll på det som skrivs i media. 

►LÄS MER: Experten: De blir topp fem i finalen.

Hur är känslan att gå ut på scenen inför så många människor? 

– Jag hörde en sån sjuk siffra som 200 miljoner tittare! Det är kul och jag ser fram emot det. Men jag sjunger oftast till publiken för att det känns konstigt att sjunga till en kamera och jag njuter av att känna publikens energi. 

Är du rädd att något ska gå snett? 

– Inget kan gå snett för att jag gör så mycket fel ändå. Jag har ingen koreografi för att de har gett upp, haha. Nu säger de bara till mig att jag kan göra vad jag vill bara jag står inom den här rutan. Jag är inte en sån som kan eller vill ha allt uppstyrt. Jag gör mitt nummer väldigt fritt, jag gör min grej och tittar upp i kameran några gånger. Jag bara njuter och det kanske är därför det går så bra?

Hur tror du att det går för dig i morgon? 

– Det kan ju inte gå dåligt. Med det menar jag att jag har så jäkla kul. Att få uppträda inför så sjukt många människor i Globen är så kul och jag njuter hela vägen. Så hur resultatet än blir så kan det inte gå dåligt för mig. Jag har redan vunnit Melodifestivalen vilket är en helt otrolig grej och jag har uppnått så mycket på så kort tid så jag känner att jag mentalt redan är en vinnare. 

Men hur skulle det vara att vinna? 

– Det skulle vara en chock förstås. Men eftersom resan varit underbar ändå så går jag inte hem och är sur om jag inte vinner, haha. 

►LÄS MER: Missa inte detta i finalen

Vad ska du göra efter Eurovision? 

– Gå hem, vila lite och smälta allt detta. Ta det lugnt, gå i skolan, skriva musik, släppa låtar, ta det lugnt, skriva musik, släppa låtar. Sen till sommaren smäller det och då ska jag ut och spela lite. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Nöje