Mobiltelefoner är sedan tidigare förbjudna i franska skolors klassrum.
Mobiltelefoner är sedan tidigare förbjudna i franska skolors klassrum.

Under söndagen meddelade Frankrikes utbildningsminister Jean-Michel Blanquer att mobiltelefoner kommer att totalförbjudas från landets skolor. Förbudet kommer att träda i kraft i september 2018, rapporterar Reuters

Mobiltelefoner kommer att totalförbjudas i franska skolor från och med september 2018. Det meddelade landets utbildningsminister Jean-Michel Blanquer under söndagen.

LÄS MER: Här är det förbjudet att sms:a mitt i gatan

– Kommer vi förbjuda mobiltelefoner i skolor? Svar: Ja, sa han i intervjuprogrammet Le Grand jury, rapporterar Reuters.

Mobiltelefoner är sedan tidigare förbjudna i franska skolors klassrum. Men det nya totalförbudet innebär att de också kommer förbjudas utanför lektionstid, till exempel under raster och lunch.

Det är enligt The Local ännu oklart hur förbudet ska implementeras och lärare har visat oro över att riskera behöva kroppsvisitera elever. Det finns förslag om skåp där mobilerna stängs in i samband med att skoldagen börjar, men detaljerna är ännu inte fastställda.

Förslaget att förbjuda mobiltelefoner i skolorna, som Blanquer först lyfte redan i september, fanns med i presidenten Emmanuel Macrons valmanifest och ses som en folkhälsofråga men också som någonting som kan minska trakasserier och mobbning på sociala medier. Förslaget kommer att gälla elever upp till 15 år, men mobiltelefoner kommer fortsätta vara tillåtet för gymnasieelever.

LÄS MER: Ny studie: Mobilförbud i skolan ger högre betyg

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset