Donald Trumps redan skandalomsusade kampanj har under den senaste vecka kommit att kantas utav flera skandaler.
Donald Trumps redan skandalomsusade kampanj har under den senaste vecka kommit att kantas utav flera skandaler.

Under tisdagen anslöt sig Frankrikes president François Hollande till den skara internationella röster som tar avstånd från de amerikanska Republikanernas presidentkandidat Donald Trump. Enligt Hollande kan en president Trump leda till stora globala konsekvenser.

Metro kunde under tisdagen rapportera om hur USA:s president Barack Obama tagit tydligt avstånd från Republikanernas presidentkandidat Donald Trump och kallat honom okvalificerad för rollen som president. Nu ansluter sig även Frankrikes president François Hollande till skaran röster som tar avstånd från affärsmannens kontroversiella presidentvalskampanj. Det rapporterar nyhetsbyrån AFP.

► LÄS MER: Obama: Trump är inte kvalificerad att bli president
 

Under tisdagen talade Hollande till franska journalister där han beskrev Trumps "excesser" som att de ger honom kväljningar. 

– Valet kommer innebära stora konsekvenser eftersom det amerikanska valet är ett globalt val. Demokrati är en särskilt viktig fråga eftersom vi ser tydliga auktoritära tendenser, även i USA, sa Hollande.

Hollande tog också avstånd från Trumps attacker mot det muslimska par vars son dog i Irakkriget och som kom att kritisera honom under Demokraternas konvent i Philadelphia. 

Donald Trumps redan skandalomsusade kampanj har under den senaste vecka kommit att kantas utav flera skandaler, där Trumps bråk med familjen Khan bara är en av dem. Trump har också mött kritik för vad som tolkats som att han uppmanat Ryssland att hacka Hillary Clintons e-post samt uttalanden om att han inte bryr sig särskilt mycket om Ryssland annektering  av Krim-halvön. Det sistnämnda menade Trump dock rörde sig om ett missförstånd.

"När jag sa att Trump inte är på väg in i Ukraina menade jag att han inte skulle gjort det om jag var president. Redan i Krim!", skrev Trump på Twitter under måndagen.

► LÄS MER: NY-polisens chef livrädd för Trump

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik