Fredi Younes, 21, kikar ut från sin foodtruck från vilken han serverat uppskattad mat till folk i Falun.
Fredi Younes, 21, kikar ut från sin foodtruck från vilken han serverat uppskattad mat till folk i Falun.

Matlagningsglädje och rätt sorts inspiration fick Fredi Younes, 21, från Falun att ta klivet från arbetslöshet till en foodtruck med hemlagad mat.

För några månader sedan var Fredi Younes arbetslös. Efter flera olika jobb och vikariat hade han inte jobbat på runt tre, fyra månader. Men sedan början av juni serverar han såväl kebab, falafel och hamburgare som korv direkt ur sin alldeles egna foodruck – en husbil han hittade på Blocket.

Husbilen byggde han sedan om helt själv och enligt dt.se, som först uppmärksammade hans företag, är han nu känd i stan för sin Falun-falafel.

Han har ingen tidigare efarenhet av att jobba i restaurang, men har alltid lagat mat hemma och tycker om att möta nya människor.

► LÄS MER: Möglig mat – nya trenden bland foodtrucks?

– Jag har sett en film som heter ”Chef” och då är det en kille som är kock som blir kickad från jobbet, och han köper en gammal foodtruck och gör om den till något fint, och så reser han runt och säljer mat. Det såg hur kul som helst ut, så när jag såg den här såg jag vilka möjligheter jag hade i den här husbilen, säger Fredi Younes till Metro.

Men det innebär också en hel del jobb. Han gör allt själv och jobbar alla dagar utom söndagar. Från tidiga morgnar till sena kvällar, står Fredi i trucken och serverar mat. Responsen och det roliga jobbet gör det dock mödan värd.

– Folk tycker verkligen det är jättejättetrevligt att jag har öppnat upp här, speciellt i det här området i Norslund där jag oftast brukar stå. Här har det inte funnits ett matställe på 14 år, och det finns väldigt många anställda här som jobbar och de har ingenstans att äta, säger Fredi.

LÄS MER: 7-Eleven startar food truck – får hård kritik av branschen

– Alla är så himla nöjda med maten. Jag har fått så fin kritik.

Och Fredi är inte helt oväntat mer än nöjd med hur det gått hitintills.

Det enda som återstår nu är att den ska målas om på utsidan. Sedan hoppas han att verksamheten rullar vidare.

– Jag vill få det här att växa. Det ska bli större och större, jag kanske skaffar ännu fler foodtrucks, ställer lite här och var och anställer folk. Vi får se hur det blir men jag vill inte bara ha det här lilla, jag vill utöka. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset