Fredrick Federley väljs till andre vice ordförande i Centerpartiet på torsdagskvällen.
Fredrick Federley väljs till andre vice ordförande i Centerpartiet på torsdagskvällen.

Fredrick Federley väljs nu till andre vice ordförande för Centerpartiet. I en intervju med Svenska Dagbladet öppnar han för fler samtal med Sverigedemokraterna: ”De är en obehaglighet i svensk politik, men emellanåt kan vi komma överens”.

I en intervju med Svenska Dagbladet säger Centerpartiets Fredrick Federley att det är dags att släppa beröringsskräcken med Sverigedemokraterna.

– Om migrationsfrågan är viktig, så måste man också ta med de partier som finns och har åsikter. För annars behöver de aldrig redovisa några förslag, säger han till tidningen.

– Sverigedemokraterna är en obehaglighet i svensk politik, som vi får dras med. Då får de sitta med runt bordet och lägga sina förslag. Det innebär inte att vi gör som de vill, men emellanåt kan vi komma överens.
 

►LÄS MER: Centern svänger – vill gå med i Nato


Enligt honom ska en borgerlig regering inte vara beroende av SD, men i viktiga frågor ska de kunna tala med partiet för att vara säkra på att nå majoritet i riksdagen, skriver Svenska dagbladet.

På torsdagskvällen kommer Fredrick Federley att väljas till andre vice ordförande i Centerpartiet på partiets stämma i Falun. Hans mål är också att partiet ska bli störst i Alliansen.

– Jag kommer att göra allt jag kan för att bygga partiledaren, och partiet. Vi har kommit långt med partiledaren, men vi har mer kvar att göra med partiet, säger han i intervjun.


►LÄS MER: Yougov: Flyktingfrågan viktigast bland svenskar – SD största parti

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik