Peder Fredricson och All In red på nytt felfritt och är trea individuellt.
Peder Fredricson och All In red på nytt felfritt och är trea individuellt.

Felfri igen.Peder Fredricson är på god väg att kvala in till fredagens individuella hoppfinal och fajten om medaljerna.– All In flyger ju, säger olympiske coachen Sylve Söderstrand.Laget hade lite svårare att lyfta.

Fredricson och hans kuse imponerade stort – precis som i söndags. Svensken ser allt mer ut som en av kandidaterna att hoppa om medaljerna på fredag.

Efter två omgångar är han trea individuellt.

Han var också dragloket i den första omgången i lagtävlingen – tyvärr hakade inte resten på i den utsträckning som krävts för att lägga grunden till ett hyggligt utgångsläge när lagmedaljerna ska fördelas under onsdagen. Trion Malin Baryard Johnsson, Henrik von Eckermann och Rolf-Göran Bengtsson hade samtliga varsitt nedslag. För Baryard Johnsson var hennes och Cue Channas rivning ödesdiger.

Hon är, som Bengtsson, utslagen individuellt.

In i finalen som sjua

Sverige nådde finalen som delad sjua med Schweiz på åtta fel. I topp: Nederländerna, Tyskland, USA och Brasilien – alla med noll fel. Dessutom står Frankrike (ett fel) och Kanada (fyra) fel mellan svenskarna och kvartetten som lär göra upp om guldet.

– Det blir väldigt svårt att nå medalj, säger von Eckermann.

– Om allt stämmer kan det räcka långt. Vi får helt enkelt se vad som händer. Det är fantastiskt bra att vara med bland de här lagen och delad sjua, men vi hade naturligtvis velat vara lite närmare toppen, säger Sylve Söderstrand.

Istället får svensk ridsport hoppas på Fredricson. Hittills har All In tagit banan och hindren utan några problem.

– Show jumping, säger von Eckermann som är vidare individuellt med totalt fyra fel på Yajamila.

Fredricson om All In:

– Han känns fräsch och allt är bra. Han har hoppat som han brukar, gör det avspänt och bra. Vi drar ned uppvärmningen lite, men det är så varmt att hästarna klarar det. De trivs rätt bra i det här vädret.

TT: Du också?

– Så länge det är felfritt.

Håller sig i bubblan

Fredricson håller sig helst i sin bubbla och ligger lågt i snacket om vad som kan hända de närmaste dagarna. För stunden är sparsamhet med orden en dygd. De sparar han till bättre tillfällen.

TT: Mest nöjd med?

– Att jag red felfritt.

Varpå han snabbt lägger till:

– Och att jag klarade tiden. Jag var lite långsam i början. Jag var nöjd med att jag kände det på mig och tog det beslutet att tag igen den. Jag var tvungen att ta bort ett språng någonstans och gjorde det vid tionde hindret, säger han.

Tiden är knappt satt på OS-banorna och det kräver planering och skicklighet för att inte dra på sig kostsamma tidsfel.

– Svängarna är snäva, man måste veta vad man gör där ute, säger Fredricson.

Hittills har han full kontroll.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset