Fredrik ”Elo” Annerström är en av de som varit bäst i realityserien Gamerz.
Fredrik ”Elo” Annerström är en av de som varit bäst i realityserien Gamerz.

Många ser honom redan som en självklar del i ett av finallagen. Och när finalveckan nu drar igång vill Fredrik ”Elo” Annerström inget annat än att vinna.

Det började lite på skoj för Fredrik ”Elo” Annerström när han spelade uttagningarna till Gamerz, men nu har det blivit blodigt allvar. När den 20-årige svensken fick beskedet att han valts ut visste han inte vad han skulle förvänta sig. I dag är han glad att han gick igenom uttagningarna.

– Jag märkte direkt att det här var en bra satsning. Nu i efterhand förstår man att det var väldigt värt att ansöka, säger han.

Under sin tid i gaminghuset har han hållit en jämn, hög, nivå och för många har han redan en självklar plats i åtminstone ett av finallagen. Själv är han väldigt ödmjuk inför sina prestationer.

LÄS MER: Semmler: Så blir du en bättre spelare

– Min insats har varit så som det ska vara. Jag har haft några matcher där jag lyckats spela bra och några matcher där de andra har spelat bra där jag inte har behövt prestera på samma sätt, säger han.

Trots den skakiga inledningen för lag röd i Gamerz tycker Fredrik ”Elo” Annerström att laget har gjort det bra och utvecklats fort.

– Det skulle jag säga att vi har gjort. Från början spelade vi väldigt individuellt. Nu har vi laganda och spelar mer som ett lag och går framåt varje dag och det är jättekul, säger han.

Elo är också en av de mest erfarna personerna i huset. Toppmeriten är att ha kvalat in till Faceit pro league där världseliten också tävlar. Erfarenheten har inneburit viktig lärdom i Counter strike. Men det har också ändrat 20-åringens syn på proffsen.

LÄS MER: Tittarguide: Här kan du följa realityserien Gamerz

– Jag ser inte upp till någon proffsspelare. Jag upplevde att det var arroganta och att de har så stora egon. Även om det självklart finns de som är ödmjuka också, säger han.

En sak är i alla fall säker Fredrik ”Elo” Annerström vill få chansen att mäta sig med dem igen. Och vägen dit går genom en vinst i Gamerz.

– Det här vill jag vinna jättemycket. Det är ett proffskontrakt på spel. Självklart vill man vinna. Det finns inget jag hellre vill. Mitt mål är att bli en proffsspelare och sen ta det vidare därifrån. Klart man vill bli bäst i världen. Målet just nu är att kunna livnära sig på att spela Counter strike.

Gamerz går nu in i finalveckan och på söndag 21 maj smäller det. Då avgörs vilka spelare som kniper åt sig proffskontrakten.

LÄS MER: revilioN berättar om stödet som får honom att fortsätta kämpa

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset