Fredrik "REZ" Sterner är det svenska Counter strike-laget Ninjas in Pyjamas senaste tillskott.
Fredrik "REZ" Sterner är det svenska Counter strike-laget Ninjas in Pyjamas senaste tillskott.

Senaste tillskottet i Ninjas in Pyjamas har hittat självförtroende och trivs i lagets nya offensiva spelstil.

Ninjas in Pyjamas är redan klara för kvartsfinal i Malmö-turneringen Dreamhack masters. En sak som varit tydligt i den svenska femman är att nyförvärven William ”draken” Sundin och Fredrik ”REZ” Sterner på riktigt verkar ha hittat sina platser .

Inför turneringen fick Metro byta några ord med den sistnämnde talangen.

– Det var en utmaning i början att komma in i deras spel och att förstå hur de föredrar att spela, men det har gått ett tag nu och jag känner att pusselbitarna börjar falla på plats med min roll i laget. Vi har självklart kartor att jobba på, men det kommer med tiden, säger Fredrik ”REZ” Sterner.

LÄS MER: SK söker revansch efter förra årets misslyckande i Malmö

Framförallt tycker den nye ninjan att tiden med veteranerna i laget har gett honom möjlighet att bygga upp tron på sig själv.

– Självförtroendet in-game är något jag har haft svårigheter med tidigare. Jag känner att utvecklingen i detta lag har fått mig att bli mycket bekvämare, säger han.

Självförtroendet gick heller inte att ta miste på i matchen mot Gambit. På Overpass visade Ninjas in Pyjamas upp en sida av det nya laget som nästan liknande det forna Fnatic i sin offensiv.

LÄS MER: Robban efter stjärnvärvningarna: ”Superlag är bara ett namn”

– Jag skulle säga att med draken och mig, har NiP i sig blivit mycket aggressivare då det är drakens allra bästa attribut. Jag är också väldigt bekväm med den aggressiva spelstilen, säger Sterner.

Att laget tagit sig till kvartsfinal betyder också att de kommer spela inför hemmapubliken i Malmö arena. En publik som gärna skulle vilja se ninjorna försvara titeln från förra året.

– Vi kommer bara bli mer vinnarhungriga än vad vi redan är med stödet vi har från fans på DH masters Malmö, vi kommer verkligen spela med våra hjärtan och det hoppas jag kommer vara tydligt!

LÄS MER: Golden ska få Fnatic att spela mer strukturerat

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset