Fredrik Virtanen: ”Jag är ett hopplöst ligg”
Fredrik Virtanen: ”Jag är ett hopplöst ligg”

Fredrik Virtanen leder talkshow i P4 i sommar. I tuffometro berättar han om en jobbig fråga till gästerna, sina drogupplevelser – och vad han ska svara när barnen frågar.

Observera att den här artikeln är från 2012.

 

I sommar ska du leda radioprogrammet ”Virtanen med …”. Vilken gäst ser du mest fram emot?
– Stefan Lövén. Man vet inte så mycket om honom och hans liv. Han är så okänd så det känns som ett scoop. Han blev tidigt ett fosterbarn och det måste ju ha satt sina spår.

Om du var gäst i ditt eget program, vilken skulle vara den jobbigaste frågan att svara på?
– Jag ställer frågan ”hur är du att älska med” till de flesta av mina gäster så det vore väl den jag skulle ställa till mig själv då. Men den tänker jag inte svara på nu. Ja okej då, jag är ett hopplöst ligg helt enkelt.

Du har sagt att du tagit de flesta av de välkända drogerna. Vilken är din värsta drogupplevelse?
– Jag har inte fått någon sådan där snedtripp eller så, som folk snackar om. Men dagen efter de flesta droger är det ju jobbigt. Ofta kombinerar man droger och alkohol och då blir det en kemisk ångest efteråt. Men det är ingen ångest för att jag gjort något jag inte får.

Du har också sagt att du önskar att dina barn blir absolutister. Vad ska du säga till dem i framtiden när de har goog-lat ditt namn och ser din droghistoria?
– Jag skulle nog säga att man inte alltid är så klyftig när man är ung, men att det kan ju ni vara mina älskade barn. Gör som jag säger och inte som jag gör. Men så klart skulle jag bli rädd. Droger, inklusive alkohol, är farliga saker.

Vilken är din sjukaste sexupplevelse?
– Haha, nu vet jag vad du är ute efter för svar. Det var när jag hängde med en stor svart transa som sov över hos mig. Vi kände varandra och hon hade stora bröst och en kuk. När jag vaknade upp vid henne dagen efter, fick jag fundera några sekunder om något hände kvällen innan. Men det gjorde det inte. Jag bara sa så i en intervju för att jag ville vara rolig.

Vad är det bästa med att vara Fredrik Virtanen?
– Jag har en fin familj, tre barn och plötsligt ringer P 4 och vill att jag ska göra ett radioprogram. Dessutom skriver jag på ledarsidan i Aftonbladet och är nöjesskribent. Jag har det ganska bra. Men jag är inte lagd att vara lycklig trots att jag har det bra. Jag är ganska otacksam. Jag är en grubblare trots det.

Skulle du sätta 100 000 kronor på att du kan skriva ned namnen på dem du legat med i rätt kronologisk ordning?
– Nej, det skulle jag inte kunna göra. När jag var 25 satt jag och försökte göra en lista men redan då visste jag inte namnen. Och kronologisk ordning är omöjligt. Herregud, jag är ju gammal.

Du har två barn plus ett bonusbarn. Vad har varit mest omvälvande med att ha blivit pappa?
– Mest omvälvande är väl att innan var man själv viktigast i livet. Nu är jag inte så viktig längre. Egot får sig en härlig avhyvling och man inser att det finns något mycket större och viktigare än en själv.

Vilken är din sämsta egenskap som pojkvän?
– Jag är rätt lat och tråkig i den bemärkelsen att jag hellre tittar på film än tar långa promenader. Jag är en hemmakatt. Men min fru håller inte med så det kanske inte är ett problem.

Som genuint musikintresserad, vad säger du om dina barn kommer att vilja lyssna på artister som Eric Saade och Sean Banan? 
– Sean Banan är faktiskt helt ok. Men Saade eller nån annan idolfigur, suck. Men jag har insett att det inte går att säga något. Det är bara att acceptera att barnkultur finns och att den är risig. Och så får man vara förlåtande mot sina barn. De vet inte bättre.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Weekend