Tidigare har Måns Zelmerlöw, Zara Larsson, Eric Saade och tv-kändisen Peg Parnevik varit med i Metro succéprogram ”Fråga mig”. Nu tar Fredrik Wikingsson för en sekund klivet ur framgångssagan Filip & Fredrik för att svara på läsarnas frågor. Ställ din fråga längst ner i artikeln.

Vad fick dig att tacka ja till ”Fråga mig”? 

– Jag har sett massa exempel på det här och tycker att det är ett roligt format. Det är någonting väldigt direkt med det och det ger mig en chans att skina retoriskt utan Filip som ju är i USA och ska bli pappa igen.

► LÄS MER: Eric Saade: "Det var det mest absurda ryktet"

Är du rädd för att göra bort dig?

– Nej, men det jag tror att man inte vet när man är 18, 19, 20, 21, 22, 23 och kommer till en ny stad och bara vill smälta in är det någon sa åt en när man var liten: vem bryr sig om hundra år? Vad man inte visste då är att det är sant på riktigt, och de bokstäverna står tydligare och tydligare i neon ovanför hela min tillvaro. Det är ingen som bryr sig om hundra år, och det är ingen som bryr sig om hundra sekunder.

LÄS MER: Zara Larsson svarade på läsarnas frågor

Intervjun med Little Jinder i ”Breaking news” fick ju ganska mycket uppmärksamhet. Hon kallar dig bland annat för stel. Är du stelare är Filip?

– Jag är definitivt stelare än Little Jinder, det kan vi vara överens om. Men om det är en glidande skala mellan Little Jinder, mig och Filip så tror jag att hon är minst stel, Filip är näst minst stel och jag är mest stel.

Snart är det premiär för Filip och Fredriks nya program ”Jorden runt på 6 steg”. Där kommer de göra vad de tycks göra allra bäst – resa runt och träffa vanligt folk.

Varifrån kommer den här fascinationen för "vanligt folk"?

– Det är så jävla mycket kändisrunk på tv, och vi är också medskyldiga till det under stundom, verkligen, men ofta är kändisar med i tv för att de vill få ut någonting, berätta om en produkt eller någonting, vilket gör att de blir ganska lika varandra.

► LÄS MER: Måns Zelmerlöw: Jag skulle kunna dejta en kille

Wikingsson säger att det är för lite av det i tv-branschen, att den till viss del är lite för slö och att det är mäktigt att resa runt i världen och möta ett lapptäcke av människor.

– Jag skulle säga att faktumet att vi reser så mycket gör oss till bättre människor än alla andra programledare i Sverige. Vi insuper mer. Man insuper ingenting om man sitter i Frihamnen och gör tv, säger han och skrattar.

Onsdag den 9 september klockan 19:00 kommer Fredrik Wikingsson att svara på läsarnas frågor.

– Det ska bli jättekul. Jag ska försöka hålla mig någorlunda nykter.

Live Blog Fråga Fredrik Wikingsson vad du vill
 
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset