Facebook-evenemanget är öppet och mannen uppmanar alla att delta där de befinner sig i Sverige.
Facebook-evenemanget är öppet och mannen uppmanar alla att delta där de befinner sig i Sverige.

Den 22-årige mannen som misstänktes för terrorbrott och eftersöktes över hela Sverige har friats från alla misstankar. Nu vill han bjuda Sverige på fest.

"Hej Sverige", skriver Moder Mothanna Magid i ett Facebook-evenemang där han bjuder in alla som vill till fest på fredag.

I beskrivningen står det: "Moder bor i Boliden och kan du inte ta dig dit på fredag så uppmanar han dig att festa med honom varhelst du befinner dig i Sverige."

Tillsammans med en annan arrangör föreslår Moder att du kan ta med gamla och nya vänner, kanske någon som är nyinflyttad på orten där du bor.

"Exempelvis kan ni hjälpas åt att laga tillsammans, hänga o spela musik. Gärna alkohol- och drogfritt."

På evenemangets Facebook-sida kan man lämna namn och nummer så lovar Moder att försöka ringa upp mellan det egna matlagandet under kvällen. Då är det bra om någon på din fest kan arabiska, påpekas det i texten.

►LÄS MER: Terrorutredning läggs ner – men den höga hotnivån ligger kvar

Tidigare skulle festen ha varit lördag 28 november, bara en vecka efter det att han hamnat på förstasidor i tidningar och hämtats från sitt boende i Boliden och förhörts av polis. Då sa han till Östersunds-Posten:

– Jag älskar Boliden och mina vänner. På lördag ska jag få hjälp att ordna världens party borta vid skolan. Då är du inbjuden, alla som vill får komma, kristna, muslimer, Bolidenbor, alla människor oavsett bakgrund är välkomna.

►LÄS MER: Därför publicerade Metro namnet på 22-åringen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset