Mannen frias från misstanke om mord, men döms för grov misshandel till ett år och sex månaders fängelse. Arkivbild.
Mannen frias från misstanke om mord, men döms för grov misshandel till ett år och sex månaders fängelse. Arkivbild.

En man i 40-årsåldern som suttit häktad sedan i mars, misstänkt för mord, frias av Göteborg tingsrätt. Tingsrätten menar att det inte går att bevisa vem som utdelade de dödande knivhuggen.

Det var i februari som ett bråk mellan sex personer i Partille, utanför Göteborg, urartade. En av de inblandade blev liggande kvar på marken, knivstucken i bröstet. Han avled senare av skadorna.

I mars anmälde sig den 40-årige mannen själv till polisen. Han häktades och åtalades för att ha utdelat flera knivhugg mot offret. Men i fredags, på rättegångens sista dag, släpptes han då tingsrätten ansåg att det inte längre fanns tillräckliga skal att hålla honom kvar. Och nu frias han helt från mord.

Däremot döms han, tillsammans med sin styvson, för grov misshandel, till ett år och sex månades fängelse. De två anses tidigare under samma dag i februari, misshandlat två andra personer. Styvsonen döms också för narkotikabrott. Merparten av straffet är dock redan avtjänat under häktningstiden.

Styvsonen och en av hans bröder, som även varit misstänkta för att två dagar tidigare gjort sig skyldiga till misshandel, frias av tingsrätten i den delen av målet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset