Uppladdningen av nakenbilden var ett misstag som berodde trasiga mobilskärm, enligt 17-åringen.
Uppladdningen av nakenbilden var ett misstag som berodde trasiga mobilskärm, enligt 17-åringen.

En 17-årig pojke lade upp en nakenbild på en tjej på Facebook. Han åtalades men har nu frikänts efter att han sagt att publiceringen var ett misstag som berodde på hans trasiga mobilskärm, skriver SVT Nyheter.

Den 17-åriga killen fick nakenbilden på flickan av en annan flicka. När 17-åringen skulle lägga upp en annan bild i en Facebookgrupp råkade han av misstag lägga upp nakenbilden också, skriver SVT Nyheter.

LÄS MER: Pappan skapade fejkkonton – för att få nakenbilder på sin egen dotter

Mobilskärmen var sprucken och fungerade inte som den skulle, enligt 17-åringen. Han ska ha förklarat att den trasiga skärmen var anledningen till att nakenbilden lades upp och när den väl låg ut reagerade inte telefonen som den borde och 17-åringen kunde inte ta bort bilden från gruppen.

Han åtalades för olaga integritetsintrång men tingsrätten gick på pojkens linje om att bilden lagts ut av misstag och han friades.

– Det är klart att jag trodde på en fällande dom men jag har inte kunnat motbevisa hans förklaring att det hela skett av misstag. Det som gjort det extra svårt är att vittnen under rättegången haft svårt att minnas, säger åklagare Robert Knutsson till SVT Nyheter.

LÄS MER: 17-åring hade nakenbilder på sig själv i mobilen – åtalad för barnporr

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om brott