Mannen är nu fri efter fyra månader i täktet och är enligt sin advokat mycket lättad. Mannen på bilden har ingenting med händelsen att göra.
Mannen är nu fri efter fyra månader i täktet och är enligt sin advokat mycket lättad. Mannen på bilden har ingenting med händelsen att göra.

En man i 50-årsåldern kom i mars i år att gripas sedan det visade sig att han gjort en tonårsflicka gravid. Enligt mannen har han inget minne av att han skulle ha haft sex med flickan, som bodde hemma hos mannen och dennes fru. Mannen kom sedermera att frias av hovrätten.

I mars greps en man i femtioårsåldern av polis. Mannen hade en ung tonårsflicka boende hemma hos sig och hans fru. När flickan visade sig vara gravid genomfördes ett dna-prov av fostret, som enligt Aftonbladet kom att visa att det var mannen som var pappa. Mannen greps misstänkt för våldtäkt mot barn, men hävdade genomgående att han inte kunde erinra sig om att ett samlag skulle ha ägt rum.

► LÄS MER: Misstänkt använder "sex i sömnen" som försvar vid våldtäktsrättegång


Enligt den gravida flickan ska mannen ha sovit bredvid sin hustru när hon genomförde samlaget med honom. Enligt henne ska hon ha hoppats på att hustrun skulle vakna för att sedan få henne att lämna sin man. Enligt flickan ska både mannen och hustrun sovit under hela samlaget.

Tingsrätten trodde dock inte på historien, och menade att detta förmodligen var en efterhandskonstruktion, skriver Aftonbladet. Samlag i den ställningen flickan hävdat att hon haft sex med mannen på skulle vara omöjligt att genomföra om han sov, och det är inte troligt att man inte vaknar upp under ett samlag om man inte lider av somnambulism (sömngång) eller sexsomni (sömngångarsex). Mannen kom därför att dömas i tingsrätten till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt mot barn.

Fallet kom sedan att tas upp i Svea hovrätt, där mannen istället friades. Detta eftersom man inte kunnat motbevisa att mannen faktiskt sov.

Mannen är nu fri efter fyra månader i häktet och är enligt sin advokat mycket lättad.

– Min klient är givetvis mycket lättad. Han har ju från dag ett bedyrat sin oskuld och vi har fått kämpa i uppförsbacke. När man blir anklagad för den här typen av brottslighet, som är mycket allvarlig, så får man nästan bevisa sin oskuld istället för tvärtom, så kändes det i tingsrätten. I hovrätten hade vi mer gehör, säger han till Aftonbladet och fortsätter.

– Det här har tagit honom hårt, nu vill han bara gå vidare med sitt liv.

► LÄS MER: Jennifer, 22, går i sömnen: "Vaknar av att jag vrålar"

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott