Adam "Friberg" Friberg och lagkamraterna i Heroic har två turneringssegrar på kort tid bakom sig.
Adam "Friberg" Friberg och lagkamraterna i Heroic har två turneringssegrar på kort tid bakom sig.

Två turneringssegrar på kort tid och en stundande semi Dreamhack Open. Heroic går framåt men det är mycket kvar att göra enligt legendaren Adam "Friberg" Friberg.

Två raka segrar under under fredagen innebar en direktbiljett för Heroic till söndagens semifinaler. Lördagen blev en välförtjänt dag bortom scenen på Dreamhack Winter. När den svenska legendaren Adam ”Friberg” Friberg trots det kom till Elmia under sin tävlingsfria dag fick Metro Esport ett snack med honom.

Förberedelserna inför Dreamhack Open har mest gått ut på att försöka få styr på jetlaget efter tävlingen Toyota Masters i Bangkok. En turnering som landade Heroic sin andra förstaplats på kort tid. Den svenska stjärnan tar därför ingenting för givet.

– Vi har egentligen inga förhoppningar utan är bara här för att göra vårt bästa. Vi vet att om vi spelar bra CS så kan vi vinna, säger han.

LÄS MER: X6tences revansch på Complexity – tog sig till semifinal

Samtidigt har Heroic onekligen mött framgångar den senaste tiden. Något som Friberg menar är resultatet av en pendlande tid som nu har planat ut och stabiliserats.

– Just nu tycker jag att vi verkar vara väldigt bekväma i hur vi spelar. Vi har kommit förbi ”smekmånads-perioden”, ner i dippen som alla lag har och har nu byggt upp oss igen. Det har varit lite som en bergochdalbana hela hösten men det känns som att vi börjar hitta varandra mer och mer och det är det som har börjat visa sig i resultaten, säger han.

Friberg är ödmjuk när det kommer till att jämföra sig med de allra bästa lagen. När Na’Vi tog hem titeln på Dreamhack Winter förra året blev det lite som startskottet för det kommande 2018 som varit succéartat för ”s1mple” och gänget. Någon sådan effekt vågar den svenske stjärnan inte hoppas på – även om de skulle vinna i Jönköping. Det finns mycket som måste bli bättre först.

LÄS MER: Skrällaget X6tence Galaxy kämpar om semi-plats: ”Jättestolt”

– Det handlar både om individuellt och att spela som ett lag. Sen handlar det om erfarenhet och att veta vad man ska göra i olika lägen, om det är en mot två eller två mot tre, att spela de situationerna rätt. Där saknar vi lite erfarenhet och vi kan vara starkare än vad vi är i dag. Det finns alltid massa saker att jobba på men det är också kul, säger Adam ”Friberg” Friberg.

– Vi har redan visat att vi kan slå bra lag. Nu gäller det bara att vi ska få chansen att göra det också, tillägger han.

Vi pratades vid förra året efter att du testat att streama ett tag. Då sa du att du inte kände dig klar med tävlingslivet och att du ville lyfta fler troféer, hur är din inställning i dag?

– Jag är mer motiverad än på väldigt länge. Nu har jag fått smaka på att få lyfta troféer igen eftersom vi har vunnit två turneringar med Heroic de senaste månaderna. Jag tycker att det är lika kul varje gång, lika kul som det var när jag spelade med NiP. Jag har enormt stor motivation att både utveckla mig själv som spelare och vårt lag så mycket som möjligt, säger Adam ”Friberg” Friberg.

Söndagens semifinaler

10.00 X6tence Galaxy mot Bravado
13.00 Heroic mot ENCE

MISSA INTE: Här är Metro Esports julkalender

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset